LGS'ye boşa çalıştım

AhmakAhmad

Femtopat
Katılım
4 Ekim 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu yazıyı biraz olsun içimi boşaltmak ve belki tavsiye alıp içimi rahatlatmak için yazıyorum.
LGS'den 360 puan alıp çok istediğim gerçekten kaliteli bir okulu 1 puanla kaçırdım. Şu anda 80 ortalamayla alan kötü denebilecek bir Anadolu lisesindeyim. Ailemin gitmemi istediği liseyi de 1 ortalama puanı ile kaçırdım! Yani ailemin yakın diye göndermek istediği 91 puanlık liseyi 90 puanımla kaçırdım. Üstelik benim ortalamam hep yüksekti ama 8. sınıfta uzaktan derslere girmediğim için hocalar puanımı düşürdü. Her ne kadar moralimi yüksek tutmaya çalışıp derslerime odaklanmaya çabalasam da bir arkadaşım aniden kaç puanla geldiğimi vs. soruyor 360 deyince çok şaşırıp nasıl buradası diyorlar tüm moralim kaçıyor 2-3 gün boyunca öyle devam ediyor. +arkadaşlarım kötü insanlar adam gibi muhabbet dahi edilmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu yazıyı biraz olsun içimi boşaltmak ve belki tavsiye alıp içimi rahatlatmak için yazıyorum.
LGS'den 360 puan alıp çok istediğim gerçekten kaliteli bir okulu 1 puanla kaçırdım. Şu anda 80 ortalamayla alan kötü denebilecek bir Anadolu lisesindeyim. Ailemin gitmemi istediği liseyi de 1 ortalama puanı ile kaçırdım! Yani ailemin yakın diye göndermek istediği 91 puanlık liseyi 90 puanımla kaçırdım. Üstelik benim ortalamam hep yüksekti ama 8. sınıfda uzaktan derslere girmediğim için hocalar puanımı düşürdü. Her ne kadar moralimi yüksek tutmaya çalışıp derslerime odaklanmaya çabalasam da bir arkadaşım aniden kaç puanla geldiğimi vs. soruyor 360 deyince çok şaşırıp nasıl buradası diyorlar tüm moralim kaçıyor 2-3 gün boyunca öyle devam ediyor. +arkadaşlarım kötü insanlar adam gibi muhabbet dahi edilmiyor.

Üzülme. Kaderinde varmış. İstemediğin okula gittin, bu geleceğine engel değil. Arkadaşlarını da kafaya takma çok da önemli değil.
 
@Ersin Zor, insan da kaderini kendi belirler.

Bu arkadaşa büyük ihtimalle hocaları derse girmezseniz notların düşeceğini belirtmiştir. Ona rağmen de girmediyse kendi düşen ağlamaz, yapacak bir şey yok.
 
Üniversite mezunu bir abin olarak şunu söylemeliyim. Bizde de SBS vardı. 3 sene girdim ona inan hiçbir faydasını görmedik. Her şey senin reşit olduktan sonra ne yaptığına bakar. Üniversite diploması bazı yerlerde işe girmen için gereklidir. Onun dışında LGS'miş YGS'miş TYT'miş. Hepsi boş kardeşim. Lise yıllarını iyi değerlendir. Kendini bul. Ben ne yapmalıyım vs. ufak tefek yerlerde eleman ol. İş öğren. Alan keşfet. Kendinin yapabileceklerini keşfettikten sonra "hah buldum ben bu alanda ilerlemeliyim" dediğin kısmı bulacaksın. Ondan sonrası kek.
 
@Ersin Zor, insan da kaderini kendi belirler.

Bu arkadaşa büyük ihtimalle hocaları derse girmezseniz notların düşeceğini belirtmiştir. Ona rağmen de girmediyse kendi düşen ağlamaz, yapacak bir şey yok.
Bu kadar zalim olmayın. Online eğitime ben de girmedim ama 1 puanım bile düşürülmedi.
 
Hiç umursamayın, kaçırdığınız okul ile şuan okuduğunuz okul arasında fark yok.
Ben üniversite okumaktayım ve sana şunu söyliyeyim lise üniversiteye giden yolda onlarca basamaktan sadece bir tanesi.
Her şey üniversitede ve üniversite sonrasında kopuyor.
Senin şuan yapman gereken liseyi iyi bir ortalama ile bitirmek ve gerektiğine üniversite sınavına çalışmaya başlamak.
Canını sıkma, 3-4 sene sonra neden üzülmüşüm diyeceksin.
 
Bence lise o kadar da önemli değil en azından bir Anadolu lisesine girmişsin. Asıl önemli olanın üniversite olduğunu düşünüyorum sonuçta tüm anadolu liselerinde aynı eğitim veriliyor tek farkı giren insanların nitelikli olup olmadığı. Fakat üniversitede aynı eğitim verilmiyor ve mezun olanlar aynı mesleğe sahip olmuyorlar. Hiç takmana gerek yok, üniversite sınavına odaklan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı