Yurt dışına çıkmak kolay mı?

@350070 bu konuda yanildigini söylemek zorundayim 26 senedir Almanyada yasiyorum ben. Calisma izni olmadan zaten ise baslayamazsin yasal olarak. Hakli oldugun tek konu 8 sene kalip vatandasligi alabilme sansin var, bu 8 sene yasal olarak kalirsan ve hicbir devlet yardimi almazsan vatandas olabiliyorsun yani. Öyle vizesiz, is bulmadan bir pasaportla yurtdisina gidiyorum olayi yok yani.

Sevgiler :)
 
@350070 bu konuda yanildigini söylemek zorundayim 26 senedir Almanyada yasiyorum ben. Calisma izni olmadan zaten ise baslayamazsin yasal olarak. Hakli oldugun tek konu 8 sene kalip vatandasligi alabilme sansin var, bu 8 sene yasal olarak kalirsan ve hicbir devlet yardimi almazsan vatandas olabiliyorsun yani. Öyle vizesiz, is bulmadan bir pasaportla yurtdisina gidiyorum olayi yok yani
Evet ben direkt ise basliyorsun dedim mi? İzinler olmadan.

Ayrica bazi ulkeler oncu de olabiliyor, kolaylastiriyor yani. Finlandiya gibi.
 
70 Euro ile calisma izni aliniyor, sicilin temizse tabi.

15 gun de tatil icin falan vize alabiliyorsun.

Evet ben direkt ise basliyorsun dedim mi? İzinler olmadan.

Söyledikleriniz yukarida, zaten ben de böyle bir söylemde bulundugunuzu iddia etmedim.
Siz Almanyaya gitmek icin vize alirken (Turist vizesi dahil) hangi gereksinimlere ya da özelliklere sahip olmaniz gerektigini biliyor musunuz?

Sevgiler :)
 
70 € verip çalışma vizesi almak diye bir şey yok, öyle bir şey olsa sen Türkiye'den en az 20 milyon kişiyi dışarı göç verirsin. Aslında sadece turist vizesi alırken bile bundan fazlası isteniyor.

1- Çalışma vizesi almanın direkt yolu, o ülkedeki bir şirketten sponsorluk almaktan geçiyor. Buradan kafana göre gidip orada bir şirket bulma işi diye bir şey yok, bunu yapanlar hiçbir sosyal güvenceleri ve doğru düzgün gelirleri olmadan kaçak yaşıyorlar.

2- Yeterli paran varsa bazı ülkelerde iş yatırımı yapabiliyorsun. Genellikle o ülkeden birisiyle birlikte ortak olup o iş için çalışma vizesi alabiliyorsun.

3- Yine bazı ülkeler, kendi üniversitelerini bitirmiş olan kişilere çalışma izni sağlamak konusunda kolaylıklar sağlıyor. Zaten orada öğrenci vizesiyle yaşamışken, öğretim hayatının sonunda devamlılık sağlayabiliyorsun.

Oturum izni bile alsan çoğu ülke çalışma vizesi vermiyor. Mesela İspanya'da belli bir para verip ev alırsan yılda sadece 1 defa ülkeye giriş yaparak sınırsız oturum hakkına sahip oluyorsun. Çalışma vizesi oturum iznin var diye bile verilmiyor.

Evlilik konusunu da daha önce çok anlattım, artık aile birleşimi ya da evlilik gibi şeylerle bir ülkede oturum ve çalışma izni almak geçmişteki kadar kolay değil.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı