Araba alamıyoruz

Cozen24

Kilopat
Katılım
10 Şubat 2014
Mesajlar
1.606
Makaleler
3
Çözümler
4
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar,

Bir süredir araba alma fikrimiz vardı. Çip krizi, doların artışı, ÖTV yükseltme yetkisi derken piyasa çıldırdı.

Ford, Hyundai, wv, Kia, Nissan, Suzuki, Toyota markalarının İstanbul'daki tüm bayilerini hatta İzmir, bursa, Adana, Gaziantep, Erzurum'daki çoğu bayilerini de aradım ancak 230 bin liraya kadar otomatik vites olup sıfır araç yok ellerinde.

Artık bugün ne marka ne model tercihi arar hale geldim. 230 bine sıfır otomatik araba varsa sar abi diyeceğim neredeyse. Galeriler liste fiyatının üzerine 30 bin koyup satıyor. Hepsi gamsız. Birisi bugün satılmazsa yarına 3 bin daha koyacağım fiyatın üzerine, yine satılır dedi.

230 bin lira az para değil, halimiz nereye gidecek bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 seçeneğin var; düz vites almak yada otomatik alıp düşük bir model almak.

Bence düz vites almak daha mantıklı. Hem aracın özelliklerinden düşmüyorsun hem de zamanla alışabileceğin bir şey. Otomatik olsun diye kötü bir araç alırsan bu ekonomide onu satıp hiç bir şey alamazsın.
 
Son düzenleme:
Manuel alın derim, ben öyle yaptım. Manuel konusunda tereddütlerim vardı, şu an bayağı alıştım.
2 seçeneği var; düz vites almak yada otomatik alıp düşük bir model almak.

Bence düz vites almak daha mantıklı. Hem aracın özelliklerinden dusmuyorsun hem de zamanla alınabileceğini bir şey. Otomatik olsun diye kötü bir araç alırsan bu ekonomide onu satıp hiç bir şey alamazsın.

Açıkçası eşim manuel kullanamıyor pek. İstanbul trafiğinde bana da çok cazip gelmiyor. Muhtemelen 1-2 yaşında bir araç alabileceğiz.
GÜNCELLEME: Liste fiyatının 8 bin lira fazlasını ödeyerek Kadıköy'de bir galeriden sıfır bir Hyundai i10 aldık. 8K fark için üzülenler olabilir ancak bu gözler liste fiyatının üzerine 30K koyan galericiler gördüğü için bir nebze acım diniyor.

PS: Hyundai bayileri i10 için en erken aralık tarihi veriyor ve o tarihte ne fiyat olursa o geçerli diyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı