Tarih bölümü okumam işime yarar mı?

IDenizI

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2019
Mesajlar
2.729
Çözümler
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Şu anda 10.sınıfım ve küçüklüğümden beri özel kuvvetlerde asker olmak istiyorum, özel kuvvetlere giremesem dahi bir şekilde orduya katılmayı planlıyorum. Sayısalım iyi değildir, 7.sınıfta matematikten ''0'' almışlığım var.
Askeriyede fiziki zorluk çekmemek içinde üç ay önce spora başladım. Tarihle ilgilenmeyi severim, ezberimde iyidir. 1. ve 2. Dünya savaşlarıyla ilgili neredeyse bilmediğim birşey yok.
Osmanlı ve eski Türk devletlerinin tarihinide yeteri miktarda biliyorum. Amacım okulu en az zorluk çekerek, yüksek lisans yaparak bitirmek.
Arkadaşım eşit ağırlık seçmemi öneriyor fakat ben sözel seçip tarih bölümünü okumayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 
Sayısalım iyi değildir, 7.sınıfta matematikten ''0'' almışlığım var.
Ben de okul hayatım boyunca çoğu dersten 0 çektim, zoru zoruna geçtim. Şu an İngilizce öğretmeniyim.

Amacım okulu en az zorluk çekerek, yüksek lisans yaparak bitirmek.
ALES ve YDS gibi sınavlar başına bela olabilir, iyi çalışman gerekmekte.

Arkadaşım eşit ağırlık seçmemi öneriyor
Eşit ağırlıkta da eskisi kadar iş imkanı kalmadı, çok çok iyi yapman lazım.

fakat ben sözel seçip tarih bölümünü okumayı düşünüyorum.
İyi bir üniversite de okuman gerekmekte, o bölüm bir işe yaramaz yoksa.
 
Arkadaşım eşit ağırlık seçmemi öneriyor fakat ben sözel seçip tarih bölümünü okumayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Eşit ağırlık seçerek sınava girebilirsin hiçbir şey kaybetmezsin. Ben YKS2021'de eşit ağırlıktan sınava girmiştim ve EA sıralamam 125k sözel sıralamam 30k gelmişti. Ben de geçen sene sınava hazırlanırken tarih bölümü istiyordum şu an ise iktisat okuyorum çünkü tarih bölümünün iş imkanları çok sınırlı. İktisat bölümünü istemeden seçtim yine de pişman değilim çünkü iş imkanlarım çok geniş, lisans matematiği için verilen dersler dışında zor bir dersi yok, gelecekte de önemini koruyacak bir bölüm ve meslek lisesinde okurken muhasebe okuyordum bu da bölümüm için temel oluşturuyor.
Direkt tarih bölümünde lisans eğitimi almanı tavsiye etmem. Başka bir lisans bölümünde okuyup tarih ile ilgili de olabilirsin hatta illa tarih ile ilgili bir iş yapmak istiyorsan yüksek lisans veya doktora düzeylerinde tarih ile ilgili araştırmalar yapabilirsin. Mesela ben iktisat bölümündeyim ve tarih dersini görüyoruz ülke ekonomilerini, sosyal düşünceyi, hukukun temelini vs. incelerken tarihlerini de iniyoruz. Ablam da sayısalda 2K yaparak tıp bölümünü kazandı ve onlar da tıp tarihi dersi alıyor. Tabi sadece tavsiyedir, ne yapıcağına sen karar verirsin.

Şu anda 10.sınıfım.

Önünde daha 2 yıl var bence ileride ne iş yapacağına kafa yormak yerine planlı bir şekilde derslerine çalış. Bilgisayar oyunu oynuyorsan bırak çünkü e-spor kariyeri hedeflemiyorsan zaman kaybı oluyor ya da haftada 1-2 saat stresten uzaklaşmak için oynayabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı