En hızlı DNS hangisi?

Öncelikle teknik olarak yapılan bu dns testleri pratikte birebir doğru sonucu vermez. Örnek verecek olursam atıyorum bir dns ile youtube daha hızlı girebiliyorken aynı dnsle başka bir siteye daha gecikmeli bağlanabilirsin bu o dnsin alan adı kayıtlarıyla ve konumuyla alakalı o yüzden dnste aslolan bana göre çalışma süresidir. O yüzden tavsiyem 1. dns 208.67.222.222 ayarla 2. dns 8.8.8.8 ayarla . Şu anda dnsperf sonuçlarına göre cloudflare dns 1. gözüküyor ama uptime gibi sürelerde cisco ve google nın altında kaldığı oluyor o yüzden tavsiyem 2 farklı dns servisi kullanman.
Yazdığın iki DNS' de Hız olarak fark oluyor mu? YouTube,Twitch gibi videolar da donma sorunu? Veya oyunlar da ping yükselişi oluyor mu?
 
Yazdığın iki DNS' de Hız olarak fark oluyor mu? YouTube,Twitch gibi videolar da donma sorunu? Veya oyunlar da ping yükselişi oluyor mu?

O söylediklerin tamamen bağlantınla alakalı ancak bu 2 dns büyük firma oldukları için dnslerin çalışma süreleri sürekli takip edilir yani stabilite olarak en iyileridir. Bu internette gezen ping düşürme falan onların tamamı senin bağlantınla ilgilidir. Zaten bu dns hız testleri milisaniye cinsinden ifade ediliyor yani çok fazla bir hız farkı görmezsin. Başında da dediğim gibi o tip videolarda donma takılma bağlantınla alakalı bu dediğim iki dns stabilite olarak '' Benim Araştırmalarıma' göre iyisidir. Yinede karar senin!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı