Açık Liseye Geçmek

4 sene geçmiş :D bende 9.sınıfım sınıftaki kişiler cidden geri kafalı sigara içen saygısız tipler, bu yüzden açık öğretime yöneliyor kafam, kafamdaki bazı soruları cevaplarsanız teşekkürler =):

1- aileyi nasıl ikna edeceğiz (ben konuştum babam saçmalama falan dedi biraz kızdı nasıl ikna edebilirim. Ama annem sıcak bakıyor <3 )

2- iyi bir üniversite kazanılır mı? (kafamda yurt dışına çıkma planı var bazı yerlerde Watt programını duydum araştırdım gayet güzeldi yapmak istedim. Ama üniversite lazım tabii ki =) )

3- mesela sınav olduk çok düşük aldık 45 altı o zaman ne oluyor?

Bu kadardı cevaplarsan sevinirim cevaplamazsan canın sağ olsun <3

Büyük ihtimalle cevap veremiyeceksin 4 sene geçmiş be xD.

Nasıl yılmayalım biz :D benim ortaokulu görsen koca koca adamlar sigara alkolcu kabadayı tipler zaten 7 de bir bıkkınlık geldi kaç sene var daha bunları çekmek istemiyorum zaman geçmiyor okulda, eve geliyorum kendim çalışıp konuları toparlıyorum, öğretmenler benden az biliyor resmen. D geçerim büyük ihtimalle bakalım =)

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın, naptınız hocam geçtiniz mi?
 
Yine bir hort görüyorum.

Arkadaşlar, 12. sınıf oldum ve okul bitmek üzere. Bu kadar hızlı geçiyor işte. Geçmeyin açık liseye falan, saçmalamayın kalkıp gidin okulunuza işinize.

Hocam ne yaptınız, iyi misiniz? Sanırım ergenliğin de verdiği bir karardı :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne yaptınız, iyi misiniz? Sanırım ergenliğin de verdiği bir karardı :D

Bende geçtim bayağı memnundum. 1 yıl örgün de 9. sınıfı bitirdim. 2.5 sene sonra da açıktan liseyi bitirdim. Total 3.5 sene sürdü okul. Her dönem sınavdan önce son 20 gün günde 1 saat düzenli olarak ders çalışarak okul bitirdim.

20x5 = 100 saat zaman ayırarak lise denen zımbırığı bitirdim.
 
Arkadaşlar biliyorum çok klişe veya ergence gelecek ama artık gerçekten okul ortamında bulunan insanlardan (öğrenci, öğretmen vb.) Sıkıldım. Aslında sıkılmaktan öte, dayanamıyorum bu insanların içinde olmaktan. 300 taban puanlı bir liseye gidiyorum ve gittiğimin lisenin her yerde adı iyi geçmesine rağmen maalesef ki içerisi hiç de öyle bir durumda değil.

Tamam, geçici sorunlar, gelip geçen sorunlar. Hatta çoğunuz, 4 sene sanki ne olacak, git gel git gel geçer diyeceksiniz. Lakin, ben buradaki insanların içinde olunca hayattan soğuyorum. Okula hiçbir şekilde gitmek istemiyorum bu insanların yüzünden. Bir isteğim doğmuyor içimden. Ki devamsızlığım 9, 5'u bulmuş durumda. Müdür yardımcısı sağ olsun, gelmediğim zamanlarda sildirebiliyorum. Tabii ki de bu da istediğim zaman gitmeme gibi bir seçeneğe sahip olmamı sağlamıyor. Bakın, derslerle hiçbir sıkıntım yok. Yani, yok sabah niye kalkıyoruz ya da matematik gibi gereksiz bir ders niye var diye ergen triplerine girmeyeceğim. Düzgün ders ortamı olduğu sürece gerçekten ders işlemek istiyorum zaten. Her gün, bu saçma insanları görmekten sıkıldım artık. Ya sürekli cıvıklar, ana bacı demeden söverler, birbirlerine cinsel temasta bulunurlar... Öğretmeni zaten ayrı kafada. İyi öğretmenler var evet, onlar iyi ki varlar. Bir o kadar iyisi varsa, bir o kadar kötüsü de var maalesef :kararsız: bir şeyleri kafasına takan bir insanım ve her gün bunları görmek beni çıldırtıyor. 9. sınıfım bu arada.

Sonuç olarak bunlar beni açık liseye yöneltiyor ve açık liseye geçmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla sistemini biliyorum. Bir de sizlere sormak istiyorum. Aranızda gidenler, daha önce gitmişler memnunlar mı diye. Örgün eğitimli ile açıktan okuyan haklarının hiçbir farkı olmadığı dolanıyor sitelerde. Bu beni sevindiriyor, umarım doğrudur. Bir de merak ettiğim, diyelim ki geçtim açık liseye. 12. sınıfta falan, temel liseye geçiş imkanım var mıdır oradan? Teşekkürler.

Eğer amacın yalnızca liseyi bitirmekse düşünme geç ama üniversite hedefin varsa açık lise uygun olmaz.
Çok zor olur kendi disiplinini sağlaman. Açık liseye gidenler genelde yalnızca liseyi bitirmek amacında olanlardır. Üniversite sınavı için yeterli bilgi birikimi sağlamaz.
Dershane desteği alırsan ancak öyle olur.
 
Sene 2021.. Ve sanırsam ben de aynı yola geldim. Bu sorum buradaki herkese sanırım😅 Ben liseyi bitirir bitirmez doğduğum ülke olan İsviçre'ye gitmeyi planlıyorum (lise 2'yim) ama Almancam oradan erken döndüğümüz için zayıf ve onu yükseltmeliyim. Sonrasında orada yazılım mühendisliği okumak istediğim için şimdiden yazılım için bir şeyler yapmalıyım. Açıkçası hiçbir hoca ile, sınıf arkadaşım ile problemim yok Allah'a şükür. Sınıfın iyilerindenimdir belki ama şartlar beni bayağı zorluyor. Anadolu lisesinde okuyorum ve biyoloji, matematik, kimya gibi 12 ders ve ek olarak yazılım. Zaten bilgisayarda saatlerim su gibi geçiyor, Almanca da bir o kadar önemli ve açıkçası, değil ek hobi yapmak uyumaya zamanım kalmıyor diyebilirim. Açık lise hakkında en ufak bir bilgim yok ve ne yapacağım/yapabilirim bilmiyorum. Türkiye'de üniversite okumayı zaten aklımdan çıkardım, bu ekonomi vs beni korkutuyor, o yüzden sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı