Çözüldü NVIDIA Denetim Masası Ekran Kısmı Yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ayberkygn

Kilopat
Katılım
24 Haziran 2016
Mesajlar
173
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yeni bir laptop almıştım sonra cs yüklediğimde alışkanlık olarak 1280*1024 oynuyorum ama ekranda black bar oluyor. Bende eskiden yaptığım gibi Nvidia denetim masasından ekran bölümünden ekranı doldur gibi bir seçenek vardı ordan yapacaktım lakin Nvidia denetim masası gördüğünüz gibi benim ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz ?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-10-27 210829.png
    Ekran görüntüsü 2021-10-27 210829.png
    258,9 KB · Görüntüleme: 88
Çözüm
Intel kontrol paneli kullanabilirsiniz. Laptoplarda panel hangi GPU'ya bağlı ise ayarları o GPU'nun sürücüsü/yazılımı ile yapılır.
Dahili grafik birimi kullandığı için olabiliyor. Adımları izleyin ve harici GPU'yu seçip deneyin. Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayın.
 
Marka ve model belirtir misiniz?
Muhtemelen ekrana varsayılan olarak iGPU ile çıkış veriliyor. Cihazda MUX ya da Advanced Optimus varsa iGPU kapatıldığında daha fazla Nvidia Denetim Masası ayarına erişiminiz olur.
Şuan ayar yapacaksanız işlemciniz İntel ise İntel Grafikleri Kontrol Merkezi, AMD ise Radeon Ayarları üzeinden yapabilirsiniz.
 
Intel kontrol paneli kullanabilirsiniz. Laptoplarda panel hangi GPU'ya bağlı ise ayarları o GPU'nun sürücüsü/yazılımı ile yapılır.

Intel kontrol paneli gözükmüyor.

Marka ve model belirtir misiniz?
Muhtemelen ekrana varsayılan olarak iGPU ile çıkış veriliyor. Cihazda MUX'ya da Advanced optimus varsa iGPU kapatıldığında daha fazla NVIDIA Denetim Masası ayarına erişiminiz olur.
Şu an ayar yapacaksanız işlemciniz Intel ise Intel grafikleri kontrol merkezi, AMD ise Radeon ayarları üzeinden yapabilirsiniz.

ASUS TUF dash F15.

İşlemciniz Intel ise CTRL + alt + F11 tuşlarına basın. Çıkan ekranda tam ekrana ölçeklendir seçeneğini seçin.

İşlemcim Intel ama olmuyor maalasef.

Ekran kartının sürücüsünü yüklediniz mi?

Güncel.

Dahili grafik birimi kullandığı için olabiliyor. Adımları izleyin ve harici GPU'yu seçip deneyin. Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip yüksek performans GPU olarak ayarlayın.

Yok hariciyi kullanıyorum FPS değerlerinden zaten belli dediğiniz ayarı da yapmıştım teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft Store üzerinden indirip deneyebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı