Yazılıma nereden başlamalıyım?

batuhnnr

Femtopat
Katılım
25 Ekim 2021
Mesajlar
29
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birçok insan yazılıma başlamak istiyor gerek günümüz popülerliğinde gerek gerçekten merakından ilgisinden. Fakat çoğu insan özellikle gençler lise çağlarındaki nereden başlayacağını neler yapması gerektiğini bilmiyor sizce yazılıma başlamak için neler yapılmalı ve nerelerden başlanmalı.

Kişisel düşüncem olarak benim en çok zorlandığım konu olan İngilizce yaptığım bir programda bir hata alıyorum ve cidden basit bir hata değilse asla ve asla Türkçe kaynak bulamıyorum. İngilizce kaynakları okumak zorunda kalıyorum stackoverflow vb. sitelerden çözüm aramakla uğraşıyorum teknik İngilizce yazılan kod bloklarını inceleyerek çözebiliyorum ama çözemeyip çok uğraştığım da oluyor. Benim tavsiyem ilk olarak İngilizce ile başlanmalı şahsen ben başlamadım hala İngilizcem iyi düzeyde değil fakat yine de bazı projeler çıkartarak bir firmada yazılımcı olarak işe başlayabildim. (İngilizceyi önünde bolca zamanı olan arkadaşlar için söylüyorum)

İkinci olarak algoritma bir problemi çözebilmek veya planladığınız bir şeyi koda dökebilmek için en gerekli şey algoritma algoritmasını cidden güzel kurabildiğinizde kodu yazmak iki kat daha kolay oluyor.

Siz de yazılıma yeni başlamak isteyen kişilere tavsiyeler vererek onların aklındaki soru işaretlerden birisini giderebilirsiniz :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1*sPSOuPP1V7LqEooVvD8XnQ.png
 
Ne yazılımı yazmak istiyorsun? Windows uygulaması mı, mobil uygulamamı yoksa web uygulaması mı?
 
Sana şöyle söyleyeyim, Ben şu an ilk olarak İngilizcemi geliştirmeye odaklandım. Sebebi İngilizce olmadığı vakit, yabancı kelimeler ve terimleri anlayamadığından, kolay bir şekilde yazılım diline hakim olamıyorsun. O yüzden öncelik İngilizceni geliştirmek olsun gerisi kolay. Gerisi ne olacak dersen, Masaüstü uygulamaları mı geliştireceksin o zaman ona göre dil seçersin araştırarak, Web için mi ona göre, Oyun için mi C++ vs.
 
Sana şöyle söyleyeyim, Ben şu an ilk olarak İngilizcemi geliştirmeye odaklandım. Sebebi İngilizce olmadığı vakit, yabancı kelimeler ve terimleri anlayamadığından, kolay bir şekilde yazılım diline hakim olamıyorsun. O yüzden öncelik İngilizceni geliştirmek olsun gerisi kolay.
Katilmiyorum ama İngilizce sart.
 
Onunde zamani olmayanlarin da İngilizce ogrenmesi gerek, cok gerekli. İngilizce bilmeden fazla bir şey yapilacagini dusunmuyorum.

Orada kendimden örnek vermek istedim bende İngilizceyi çok iyi bilmiyorum fakat gayet iyi şeyler yapabildiğime ve yapabileceğime inanıyorum ileride kesinlikle ve kesinlikle İngilizce konusunda ilerlemem gerektiğini biliyorum fakat en başta yeni mezun ya da sektöre yeni girmeye hazırlanan birisinde sadece teknik anlamda İngilizce yeter seviyede görünüyor (tabii bu girdiğin firmanın sektörüne göre değişiyor bazı sektörlerde kesinlikle ve kesinlikle bilmeni istiyorlar (yurt dışı firmalarıyla çalışanlar veya yurt dışı firmasının Türkiye şubelerinde çalışanlar))
 

Yeni konular

Geri
Yukarı