Çözüldü R5 5600X sistem internette gezerken bile donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

007emin

Kilopat
Katılım
14 Nisan 2017
Mesajlar
93
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar başlıkta bahsettiğim problem şu şekilde meydana geliyor: Sistemim eski değil, sistem 6 ay içinde toplandı, oyun oynarken herhangi bir şekilde donma meydana gelmiyor ancak internette gezinirken ya da program yüklerken, video izlerken bilgisayar aniden donuyor, görüntülerde herhangi bir şekilde oynama yok, video izlerken sesi geliyor ancak görüntü ilerlemiyor, fare imleci çalışıyor sadece ancak hiçbir şekilde tıkladığım bir şey çalışmıyor, problemin meydana gelme süresi tamamen belirsiz, tak bir anda donuyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F işlemci: AMD Ryzen 5 5600X ekran kartı: ASUS TUF RTX 3070 Ti RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz hard disk: Seagate Barracuda 2TB SSD: Gigabyte 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD: Samsung 980 sapsı 1 TB sıvı soğutucu: NZXT X63 kasa: NZXT S340 PSU: Corsair RM850 850W 80+Gold işletim sistemi: Windows 11.
 
Çözüm
Benim de aynı sorun var 5600X ve 3070 taktım sisteme başladı donma saçma sapan donuyor.

Ben sorunu şu şekilde çözdüm: Sanırım sorun takmış olduğum Samsung 980 1TB SSD'den kaynaklıydı. Samsung'un o SSD'si dram içermiyor ve ben de böyle garip bir probleme sebebiyet veriyordu. Ben de sistemi Gigabyte 240'lık SSD'ye kurdum ve şu ana kadar donma yaşamadım.
Tespit için biraz bakmak lazım. Sürücüler, BIOS, Windows güncel olmalıdır. RAM'ler için XMP açıksa kapalı olarak da deneyebilirsiniz. SSD ve HDD için de test yapabilirsiniz.
 
Ani ısınma sorunu olabilir mi?

Bilemiyorum, aniden ısınmasına yol açacak ne yapıyorum ki?

SSD kullanımı nasıl masaüstünde?
RAM kullanımı bir de?

Görev yöneticisinde baktığımda SSD kullanımı %1'de, RAM kullanımı ise %28'de, ayrıca SSD'nin ısısı şu an da 31 derece.


Yok, hiç OC yapmadım.

Tespit için biraz bakmak lazım. Sürücüler, BIOS, Windows güncel olmalıdır. RAM'ler için XMP açıksa kapalı olarak da deneyebilirsiniz. SSD ve HDD için de test yapabilirsiniz.

Sürücüler bugün formatladığımda en son haliyle yükledim, BIOS'ta aynı şekilde, RAM'de ise XMP'nin hem açık hem de kapalı olduğu durumlarda gene aynı şekilde donma yaşadım. SSD ve HDD için nasıl test yapabilirim, önerebileceğiniz program var mı? Bende Samsung Magician adlı program var, benchmark yapabiliyorum, yeterli olur mu?

Format gerekebilir, farklı bir Windows sürümü ile test edin. Donanım özellikleriniz gayet iyi bu cihazda donma, kasma olmaması gerekiyor.

Windows 10'dayken de meydana geliyordu bu durum, 11'e geçti gene aynı, 11'de bugün format attım Steam'den Wallpaper Engine'i yüklerken meydana geldi.

Aynı sorun arkadaşın sistemde de var. Biz deneme yanılmayla RAM'den kaynaklandığını bulduk. Farklı RAM bulabilirseniz denemekte fayda var.

Farklı RAM düşük MHz'li var, fark etmez ise deneyebilirim, ayrıca RAM değiştirmeden, RAM'leri test edebilmek için önerebileceğiniz bir program var mı?

Ayrıca arkadaşlar donma meydana geldiğinde kasadaki ışıklar(anakarttaki, ekran kartındaki, soğutucudaki) ve faremin ışığıda kilitleniyor, yani renkleri değişmiyor.
Edit: Şuan da Steam'den BF3'ü yüklemek istediğimde gene aynı şekilde donma yaşadım, pc restart atmak zorunda kaldım.
 
Son düzenleme:
Tek ve XMP kapalı olarak yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı