Steam'da Vac Ban (haksız yere)

zaza_yk

Kilopat
Katılım
29 Nisan 2011
Mesajlar
318
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar 4 aydan beri oynadığım Counter Strike Global Office ( CsGo ) 2 gün önce Vac ban yedim.
İster inanın ister inanmayın ama hack veya buna benzer hile unsurları kullanmadan yedim.
Oyunu bilenler için söylüyorum. Dust2'de B bölümünde 4 kişi arka arkaya tünelden gelirken kafasından Headshoot aldım. Son bir kişide içeri girmişti onuda kafasından vurdum, fazla geçmeden oyundan atıldım.
Oynadığım oyunun özetine baktım , özür dileyerek söylüyorum karşı tarafın gerizekalıları sazan gibi önüme atlaması bariz şekilde belli, ve pusuya yattığım yerde en iyi şekilde adamları kafasından avladım fakat haksız yere ban yedim. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum.
Steam valve ekibi çok saçma sebeplerden uyarılar ve ban vermeye başladı. Hilecilerin suçunu biz çekiyoruz anlayacağınız.
 
Ne yazık ki Steam'de verilen cezanın telafisi yoktur. Cezalar kalkmaz. Ama belki ilgili yerlerle görüşerek haklılığını kanıtlarsan olabilir.
 
Overwatch sistemi gelmesi saçmalık oldu bence. Valve yazılımla işi çözemiyor, tahmin eden elemanlara banlatma yetkisi veriyor. Ne kadar tahmin ediliyor muamma. Oyunda her an her şey olabiliyor, hileye bağlamamak lazım. Neyse geçmiş olsun. Ben bu Overwatch sisteminin kalkmasından yanayım.
 
Zaten Overwatch sistemi 150 win alan herkese veriliyor neredeyse. Örnegin arkadaş olarak ekli olan nova 1 oyuncusu arkadaşım Overwatch ve istediğini banlaya biliyor. Olay çok şaçma boyuta ulaştı ya. :(
Steam sapport la irtibata geçtim valve'nin kuralları diyerek üzgünüz mesajı attılar bana. Gerizekalılar çok saçma bir sistem yapmışlar.
 
Bende artık korkmaya başladım. CS'yi ilkokul yıllarımdan beri oynarım. Tecrübeli biri olarak artık adamı görmeden bile nereden geleceğini tahmin edebiliyorum. Ama sırf senin durumuna düşmemek için bazen salak ayağına yatıyorum. Yani anlayacağın bazen bilerek ölüyorum ki hile diyip rapor etmesinler. Gerçekten çok noob dediğimiz oyuncular var. Ben Valve çok iyi sistem yaptı rahatça oynarım demiştim ama bu overwatch sistemi 5 yıl önceki server adminlerinin keyfine göre banlama işine döndürdü oyunu...
 
VAC sistemi hile olmayan kimseyi kesinlikle banlamaz. Overwatch sisteminde de hiç bir oyuncuya ban yetkisi verilmiyor. Sadece demoları izleyip şüpheli hareketlerde bulunan oyuncuları Valve'e bildiriyorlar. Valve bunları inceleyip gerekli cevabı veriyor zaten.
Geçmiş olsun. Geri dönüşü artık yok. Hile kullanmayı bırakın. Belki daha iyi oynayacağım diye indirdiğin her hangi bir config dosyasından da bu durum kaynaklanmış olabilir. O konuda tam olarak emin değilim.Ayrıca eklemek gerekli diye düşünüyorum.Oyunlarını biriyle paylaştıysan ve paylaştığın kişi hile kullanırsa sende ban yersin .
 
@viaccess Dostum overwatch bir kaç kişinin hile demesiyle ban atan bir sistem değil. Yüzlerce oyuncunun aynı nedenle şüphelenmesi gerekiyor ki durum valve çalışanlarına ulaşsın . Ayrıca VAC sistemi durup dururken kesinlikle ban atmaz.
Eğer gerçekten hile kullanmadıysa durum çok net belli.
1 - Aile paylaşımından oyun başkasıyla paylaşıldı ve paylaştığı kişi hile kullandı.
2- VAC sisteminin hile olarak gördüğü herhangi bir dosya oyunla birlikte çalıştı. (İnternetten indirilen configler vb)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı