Zotac GTX 1060 filmlerde fazla ısınıyor

Erkutk

Femtopat
Katılım
24 Kasım 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar bilgisayarımda film açtığım zaman ekran kartının Bellek saat frekansı 4000 MHz'ye, GPU saat frekansı 1800 MHz'ye çıkıyor. Bu yüzden ekran kartı film izlerken 60-70 dereceyi görüyor. Sorun nedir acaba?
Ekran Kartı: Zotac GTX 1060 6 GB
 
Görev yönetici kullanımı ne.
İzlediğin uygulama ne.
Gpu kullanımı %2 film izlerken.
Hem NVIDIA üzerinden baktım.
Hemde Zotac'ın kendi uygulaması Firestorm'dan baktım.Filmi açar açmaz MHz fırlıyor.15 saniyede 20 derece birden artıyor.
Oyunlarda daha kötü,oyuna tıklıyorum oyunun ana menüsü açılana kadar 70-80 dereceyi görüyor.Termal macun yeni değişti.
 
GPU kullanımı %2 film izlerken.
Hem NVIDIA üzerinden baktım.
Hemde Zotac'ın kendi uygulaması Firestorm'dan baktım. Filmi açar açmaz MHz fırlıyor. 15 saniyede 20 derece birden artıyor.
Oyunlarda daha kötü, oyuna tıklıyorum oyunun ana menüsü açılana kadar 70-80 dereceyi görüyor. Termal macun yeni değişti.

Termal pedler ne alemde.
Fanlarda problem olabilir.
 
Termal pedler ne alemde.
Fanlarda problem olabilir.
Fanlar çalışıyor.
Kullanılan termal macunun ısı iletkenliği 1.93W'tı.Belki ondan oluyordur diye 5W olanını sipariş ettim yarın onu deneyeceğim.Termal pad'ler yerinde duruyor fakat yapış yapış olmuş ve çok yumuşak o bu kadar etki edermiki?
Termal pedler ne alemde.
Fanlarda problem olabilir.
Film açar açmaz böyle oluyor.

 
Son düzenleme:
Sadece film izlerken olmuyorsa karta UV yapabilirsiniz. Fanlar yeterince dönmüyor olabilir. Yükte iken %100 yapabilirsiniz sorun olmaz.
Fanları %100 yapsamda oyuna girer girmez 80 dereceye sabitleniyor. 2 hafta önceye kadar 4-5 saat oynadığım halde fanlar %50de iken 70 dereceye bile zor çıkardı.Şimdi oyun açılmadan 80'e dayanıyor.Birde oyun açtığımda ekran kartından cızırtı gelmeye başlıyor.Bu ısı sorunu o sesle birlikte başladı.
 

Geri
Yukarı