İtalya'dan Apple ve Google'a ceza

İtalya, Apple ve Google'a ceza verdi. Yapılan açıklamalara göre 11 milyon dolar ceza kesildi bu iki teknoloji devine. Yasal yollara (temyize) başvuracaklarını söylediler. Google'ın tekelleşme yaptığı iddia ediliyor. Google ve Apple da bu kararın ardından iddiaları reddederek her zaman şeffaf olduklarını ve kullanıcı verilerini iddia edilen şekilde kullanmadıklarını söyledi. Apple aynı hafta içinde iki kere ceza yemiş. Nedeni olarak kullanıcı verilerinin haksız kullanılması gösteriliyor.

Arkadaş, niye bu kadar ceza alıyorlar? Tekelleşme olsa ne olacak? Bunları merak ediyorum.

Kaynak:
1- İtalya’dan bu hafta ikinci kez teknoloji devlerine ceza: Apple ve Google, 11 milyon dolar ödeyecek
2- Google ve Apple'a ceza
 
Az bile. Milletin donuna kadar verilerini alıp satıyorlar ve kullanıyorlar artık. WhatsApp'da konuştuğum şeyler bile direk reklam olarak önüme geliyor. Hatta onu da geçtim, geçen gün bir caps hakkında konuşuyorduk, çok da eski. Algoritma nasıl yakaladı ise direk Instagram keşfetime düştü, 10 hafta öncesinin şeyi.

Tekelleşme her anlamda insanların zararınadır. Bir nevi köle olursun, mecbur kalırsın. Tek adama, tek sese, tekelleşmeye her alanda karşı çıkın ki insan olarak kalın. Değeriniz olsun.
 
Tekelleşme olursa ne olacak söyleyeyim. Dünyada Apple'in çok popüler (10 kişiden 9'unun Apple kullandığını, bu verinin tüm dünya için geçerli olduğunu farz et) olduğunu düşünelim. Android o kadar güçsüz ki, Android için uygulama bulmak, bir oyun oynamak çok zor. Apple'da artık salmış, her sene aynı telefonu yeni diye çıkarıyor. Millet de alıyor. Telefonun hatalarını gidermiyor ama insanlar almak zorunda, neden? Çünkü alternatif yok. İşte bu tekelleşmedir. Bir konuda daha Apple'ı savunan bir şey söylemiştin. Sana yine Apple'in haksız olduğunu söylemiştim. Anlamamakta diretiyorsun sanırım.
 
Bir konuda daha Apple'ı savunan bir şey söylemiştin. Sana yine Apple'in haksız olduğunu söylemiştim. Anlamamakta diretiyorsun sanırım.
Apple'ı ne zaman savundum? Savunmuş olabilirim ama ne zaman dedim?
@AidenPearce ayrıca yazdığım konuda Apple'ı savundum mu? Bu mesaj ne alaka?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı