Balancer

Zeptopat
Katılım
6 Aralık 2021
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim:
Ryzen 5 5600X işlemci.
16 GB RAM.
S2H B550M anakart.
İşlemci soğutucum Wraith Stealth stok soğutucu.
Apex, Forza 4, GTA 5, Dying Light ve Watch Dogs 2 gibi oyunları NVIDIA GeForce ayarları ile oynarken 85, 86 derece gibi yüksek sıcaklıklar ile oynuyorum bu sıcaklıklar en yüksek sıcaklık değerinden(90-95 derece)den düşük olsa da beni tedirgin etmeye başladı.

Sıvı soğutuculara baktığımda 70 75 derece arasına kadar düşürebileceğini gördüğüm sıvı soğutucular var ama fiyatları oldukça yüksek olduğu için onları almak mantıklı gelmiyor bu konu hakkında tavsiyeniz var mı? (grafikleri düşürmek yerine ısınma sorunumu çözmek istiyorum termal macun sürüldü o seçeneği de eleyin sıvı soğutucu mu yoksa kule tipi hava soğutucu mu ve bunların uzun süreli performansa etkisi ne olur).
 
Selam, BIOS dan Pricision Boost Overdrive seçeneğini disable yapıp sıcaklık değerlerini tekrardan paylaşır mısın ?
 
Bu işlemci ile stok soğutucuyu birleştirmek makul olmuyor. Kasanızı belirtirseniz cebinize göre bir kule tipi soğutucu öneririz. Sıvı soğutmaya gerek yok.

Thermaltake'in mid Tower. Tam model ve markasını bulamadım hazır kasa olduğu için ama bulabilirsem mutlaka paylaşırım.
Selam, BIOS'dan pricision Boost OverDrive seçeneğini disable yapıp sıcaklık değerlerini tekrardan paylaşır mısın?

Bunu en kısa zamanda deneyip paylaşacağım.
 
Artics marka olması lazım tam hatırlamıyorum hocam kusura bakma.
Kullanmıs oldugunuz termal macun çok önemli, neden derseniz bu ürünün çakması maalesef ki piyasada çok fazla mevcut. Eğer bilindik bir yerden satın almadıysanız çok yüksek ihtimal kullanmıs oldugunuz macun orjinal bir ürün değil ve ısınmasına yol açar.
 
Arctic MX-5'dir yüksek ihtimalle.
Nereden/hangi satıcıdan aldınız?

Hepsiburada'dan aldım.
Kullanmıs oldugunuz termal macun çok önemli, neden derseniz bu ürünün çakması maalesef ki piyasada çok fazla mevcut. Eğer bilindik bir yerden satın almadıysanız çok yüksek ihtimal kullanmıs oldugunuz macun orijinal bir ürün değil ve ısınmasına yol açar.

Ürünün orijinal olduğunu düşünüyorum belki fazla ya da az sürme olayı olmuş olabilir.
 

Geri
Yukarı