R harfini söyleyememek

KriyusHeta

Decapat
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
653
Makaleler
2
Çözümler
5
Yer
Olympos. Ara sıra Hasbahçe'deyim.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar. Aklımda şöyle bir fikir var, bir gazetecilik bölümünde okuyan birisi olarak güncel olarak haber yazma, oyun incelemesi yazma, blog ve makale yazmaktayım. Daha geçenlerde ses kalitesi çok kötü denilmeyecek, kendi deyişimle 'beni idare edecek kadar' bir oyuncu kulaklığı aldım. Yazmış olduğum bu yazıları mikrofon sayesinde seslendirip YouTube'a atmayı düşünüyorum. Hem kendi kariyer amacım için hem de insanların boş vakitlerinde sevdiği veya merak ettiği konular hakkında bilgi vermek ve meraklarını gidermek istiyorum. Ancak bu fikri iki şey engellemekte. Birincisi,'r' harfini söyleyememem. İkincisi ise kendim, sanki bir şey bana 'yapma, dur' gibi diyor ancak beni durduranın ne olduğunu inanın bilmiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Birincisi,'r' harfini söyleyememem.
İşitme engelli insanlar gitar çalıp şarkı söyleyebiliyorken, sen sadece R harfini söyleyemiyorsun diye bunu yapmaktan vazgeçmemelisin.
sanki bir şey bana 'yapma, dur' gibi diyor ancak beni durduranın ne olduğunu inanın bilmiyorum.
Birinci madde durduruyor seni.

Denemeden ne olacağını bilemezsin. Denemekten en ufak zarar görmezsin. Kendine güven ve dene.
 
İşitme engelli insanlar gitar çalıp şarkı söyleyebiliyorken, sen sadece r harfini söyleyemiyorsun diye bunu yapmaktan vazgeçmemelisin.

Birinci madde durduruyor seni.

Denemeden ne olacağını bilemezsin. Denemekten en ufak zarar görmezsin. Kendine güven ve dene.

Hocam işe sadece denemeyle koyulup başlamam lazım bunu biliyorum ama bir şey beni durduruyor ve bunun ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok 😕
 
R harfi için diksiyon dersi alabilirsin.

Aslında r harfi o kadar sorun çıkarmıyor günlük hayatımda o yüzden gitmedim gitmeyi düşünmüyorum. Ancak ses kayıtlarında, aramalarda veya videolarda bariz bir şekilde 'r'ler ile ilgi bir sorunum olduğu çok belli. Bu yüzden bu sorunun çekmek istediğim videolara ne derece yansır onu merak ediyorum.
 
Dostum kimse harfe takılmayacak önemli olan video konusu. Ne olduğu bilinmeyen kanal isminde başarılı bir YouTube kanalı var mesela o harfi söyleyemeyen. Sadece kendi gözünde büyütüyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı