Okullarda telefon serbest olmalı mı?

343675

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2020
Mesajlar
249
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba.
Teknolojik bir çağda yaşıyoruz hepimizin bildiği üzere.
Globalleşen bir dünya var. Dünyada çoğu okulda öğrencilerin telefon getirmesi serbestken ülkemizde yasak.
sizce bu durum çok saçma değil mi? ders esnasında çıkarmamak şartıyla, ders işleyişine engel olmadıkça, telefon serbest olmalı bence.

TikTok
gibi platformlarda öğrencilerin öğretmenlerin videosunu çekip paylaştığını gördüm ders sırasında.
Bu durum bir suç olmalı. Bunun dışında dediğim gibi ders işleyişine zarar vermedikçe telefonun yasak olmasının hiçbir karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Okuluna servisle gelen, evi uzakta olan öğrencilerimiz de var. Bu onları zor durumda bırakıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
lütfen fikirlerinizi paylaşın.
 
Bence de yeterli denetim sağlandığı sürece serbest olmalı. İnternette eskiden liseye gidenlerin çektikleri, eğlendikleri güzel anılarını görüyoruz. Ama biz şu anda sınıfta hiçbir şey çekemiyoruz. Hiçbir anımız kalmıyor. He şu açıdan hoş değil orası kabul. Bazen telefonların elimize geçtiği zamanlar oluyor. Herkes bir köşede oyun oynuyor. Bu da hoş değil tabii ki ama haberleşme, anı biriktirme gibi şeyler önemli bence. Bunun dışında, bizim okulumuzda telefonlar sınıflardaki dolaplara kilitleniyor. Ve bu kilitlerin anahtarları müdür yardımcısının odasında. Herhangi bir afet durumunda telefonları alamayacağımız gibi, biz ailemize ailemiz bize ulaşamayacak. Bu hiç hoş bir durum değil mesela.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı