Steam'de yayımlamak üzere bir oyun kodlamaya başladım!

Hocam bu arada oyununuzu Steam'e eklediğinizde satışa açmasanız bile bizimle paylaşın. İstek listesine ekleyerek ön plana çıkmasını sağlarız.
Ben de öyle düşünüyordum hocam, oyun çıkmasa da bir mağaza sayfasını önceden oluşturacağım. Tabi elimde ekran görüntüleri olması adına yine çizim tabletini almayı beklemem lazım.
 
Selam herkese. Aylar önce üniversite sınavı var diye kodlamaya ara vermiştim, geçen süre zarfında kodlama yapmadan geçen her günümün ne kadar boş ve saçma olduğunu fark ettim. O yüzden birkaç gün önce kodlamaya tekrar başladım ve bu sefer farklı bir alana yöneleceğim. Normalde Web programcısıyım ama zamanında oyun yapmak için birkaç girişimim olmuştu. Hiçbirinde yeterli motivasyonu bulamamıştım, bulduğumda da araya sürekli işler girmişti. Bu sefer bir oyun yapıp bunu Steam'de yayınlamakta kararlıyım. Hatta iş o kadar ciddi ki, sprite çizimleri için çizim tableti alacağım.

Önce "Visual Novel" tipi bir oyun yapacaktım ama bu tür oyunlar çok üst seviye dil bilgisi ve kurgu yeteneği istiyor. Ben de sahip olduğum yeteneğe -yani programlamaya- ağırlık vererek 2D Platformer oyunu yapmaya karar verdim.
Oyunum için düşündüğüm ismi şu an söylemeyeceğim ki sürprizi kaçmasın. Unity'i neredeyse hiç bilmediğim için yavaş ilerliyorum ama bu kararlılıkla yeterli zamanda bir şeyler ortaya çıkarırım umarım.
Oyunun şu anki tüm Asset'leri Unity mağazasından hazır alınmış halde, o yüzden ben çizim tabletini alana kadar grafik açısından bir şey beklemeyin. Ben yine de birkaç tane ekran görüntüsü bırakmak istiyorum:

Eki Görüntüle 1260869

Eki Görüntüle 1260870

Bu konuyu oyunumda önemli gelişmeleri yayımlamak için kullanacağım. Hepinize iyi forumlar 😎
İlk olarak başarılarının devamını diliyorum. Birkaç öneride bulunacağım: Oyunu en fazla 10 TL yapmanı hem steam oyunu satışa koyarken söylüyor diye biliyorum hemde ben sana öneriyorum. Oyunu 5-6 TL yapabilirsin hem bol kart toplayabileceğin bir yapıya göre uyarlarsan ve indirimlerde fiyat 2-3 TL gibi olursa insanlar kart toplamak için alacaktır ve oyun yayılacaktır.
Dip Not: Bu steam'e oyun çıkarma işi hakkında tam bir bilgim yok ben sadece öneri veriyorum eğer dediğim şeyleri uygulayacaksanda internetten araştırmanı öneririm!
 
@IDaRKLoRD neden güldünüz?

Benim cebimden para fışkırmıyor ki.
Ücretsiz olsun demenizi komik buldum çünkü hepimiz şu an aynı kafadayız. Bizden de para fışkırmıyor da 10₺ çıkar herhalde? Ortada büyük bir uğraş varken bunu ücretsiz sunmak maddi beklenti olmadığı anlamına gelir. PC oyununda oyun içi reklam basılacak değil sonuçta.
 
Benim de bir projem vardı ama bilgisayar gitti ellerine sağlık etiketler misin beni de bitirince elimden geldiği kadar reklamını yapacağım.
 
Kolay gelsin başarılar şimdiden. Umarım güzel bir oyun çıkartırsın ortaya.
İmzadaki Oyunumun script klasörünü github adresinde public olarak yayınlamıştım. Platformer oyun yaptığın için yardımcı olabilir belki. Kodlar clean değil ama fikir vermesi için güzel bir kaynak olabilir.
Aynı şekilde bir Jam için yapmış olduğum bir oyun var. Onun da github reposu mevcut. Kaynak olarak kullanabilirsin.

Mobil Oyunumun Google Play Linki
Github reposu

Jam oyunum
Github reposu
 

Geri
Yukarı