Steam'de yayımlamak üzere bir oyun kodlamaya başladım!

• Konuyu başlatan oynozan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 271
  • Görüntüleme 20.278
Ben de sırf oyun yayınlama fiyatından dolayı üzerinde çalıştığım oyunu durdurdum. Üzücü bir durum.
Steam'de oyun yayınlamak 100 Dolar ne yazık ki. Oyunun marketing ve diğer parametrelerini göze aldığımızda epey bi' para harcayacağım ama yapacak bir şey yok.

Aklımda 10TL gibi bir fiyat var. Hem ben biraz kazanmış olurum hem kimsenin bütçesini zorlamam.

Tabi ki hocam, etiketlerim.

Dediğim gibi hocam, şuan kullanılan hiç bir asset'i oyunun ilerleyen zamanlarında kullanmayacağım. Geçici yani. Kod yazabilmem için önümde bir karakter olması lazım sonuçta.
Steam yayınlama ücreti çok fazla,oyun çıktığında beğenmesem bile destek olmak için alacağım dostum.

Steam'de oyun yayınlamak 100 Dolar ne yazık ki. Oyunun marketing ve diğer parametrelerini göze aldığımızda epey bi' para harcayacağım ama yapacak bir şey yok.
Hocam aslında öncelikle mobil oyunla başlayabilirsiniz. Ama o tarafta reklama tabiri caizse "hayvan gibi" para akıtmanız gerek. Eğer PC oyunu yapmakta kararlıysanız birkaç yayıncıya oyununuzu göndererek reklamını yaptırabilirsiniz. Enis Kirazoğlu bağımsız yapımcıların oyuncularını inceliyor ve beğendiklerini paylaşıyor.

Çok şık görünüyor doğrusu, kesinlikle oynamak isterdim. Oyunu da kesinlikle ücretli yap, öyle olmalı zaten. Ücretsiz olmalı diyen kişileri gördükçe kan geliyor gözlerimden. Steam'in 490₺'lik ödemesi de oyundan kazanacağının yanında hiçbir şey. Ben yıllar önce ödedim herhalde, illa ki bir şey koyarım diye. Bomboş duruyor, kişisel hesap olmasa destek olmak isterdim bile buyur burada kullan tarzında. İyi şanslar şimdiden.

Steam yayınlama ücreti çok fazla,oyun çıktığında beğenmesem bile destek olmak için alacağım dostum.
Sağ olun hocam düşünceniz çok güzel ama objektif yorum ve incelemeler her zaman daha sağlıklıdır. Beğenmezseniz almayabilirsiniz, en azından iade edersiniz.

Hocam aslında öncelikle mobil oyunla başlayabilirsiniz. Ama o tarafta reklama tabiri caizse "hayvan gibi" para akıtmanız gerek. Eğer PC oyunu yapmakta kararlıysanız birkaç yayıncıya oyununuzu göndererek reklamını yaptırabilirsiniz. Enis Kirazoğlu bağımsız yapımcıların oyuncularını inceliyor ve beğendiklerini paylaşıyor.
Mobil oyun sektörü Hyper Casual oyunları en üste taşıyan yayımcılar yüzünden tekelleşti. Indie developer'ların pek bir şansı yok artık bence.

Çok şık görünüyor doğrusu, kesinlikle oynamak isterdim. Oyunu da kesinlikle ücretli yap, öyle olmalı zaten. Ücretsiz olmalı diyen kişileri gördükçe kan geliyor gözlerimden. Steam'in 490₺'lik ödemesi de oyundan kazanacağının yanında hiçbir şey. Ben yıllar önce ödedim herhalde, illa ki bir şey koyarım diye. Bomboş duruyor, kişisel hesap olmasa destek olmak isterdim bile buyur burada kullan tarzında. İyi şanslar şimdiden.
Kolay gelsin, gidişatı takip edeceğim. Bakalım sonunda ne gibi bir ürün ortaya çıkacak? Çıktığı zaman da desteğimizi eksik etmeyiz. :)

Başarılar dilerim.
Sağ olun hocalarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı