Son zamanlarda çoğalan "mahkemeye vereceğim" akımı

166770

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
6.107
Makaleler
5
Çözümler
11
Arkadaşlar özellikle şu zamanlarda çok tuhaf bir şekilde. Instagram ve benzeri yerlerde, sürekli seni mahkemeye vereceğim falan filan muhabbeti dönüyor. Hatta burada konu dışında bile 1-2 konu gördüm bununla ilgili. En ufak bir eleştiri veya ufak bir hakarete bile bunu diyorlar. Birine dava açmak bu kadar kolay mı ki? Basit bir şekilde söyleniyor. O kadar çok gördüm ki kendimden ve kendi yazdıklarımdan bile şüphe etmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
 
Bunu donanımhaberde meslek haline çeviren birisi vardı, para koparmak için kendisine küfür ettiriyordu sonra davayı geri çeksin diye para istiyordu, böyleside var.

Yapmanız gereken, küfür ve tehdit ermeyin ama tutupta Siz'e saydırıp siz en ufak cümle söylediğinizde saydırmaya devam edip mahkeme ile tehdit ediyorsa o kişi zaten bir şey bilmiyordur ağzınıza geleni saydırın ona o zaman çünkü hakaret, tehdit, küfür karşılıklı olursa bir yasal yaptırımı olmayıp iki taraf suçlu durumuna düşeceğinden siz ceza alsanızda onun yanına kâr kalmaz kendiside ceza almış olur.
 
Olayı ben şahsen yaşamadım tanıdığım yaşadı. 6 ay hapis cezası fakat daha önce sicili olmadığı için tutuksuz yargılama.
Of, 6 ay hapis. Hem de basit bir şeyden. Bari ev hapsi falan olaydı.
Birisine tehdit amaçlı söylemediğiniz bir şey bile, mahkemeye göre tehdit olarak geçebiliyor. O yüzden sinirliyken veyahut üzgünken mesaj yazmamayı tercih edin. Vereceğim tavsiyeler bu kadar.
Bu tavsiyeyi de unutmam, aklımda bulunduracağım.
 
Birine dava açmak bu kadar kolay mı ki? Basit bir şekilde söyleniyor.

Dava açmak kişinin elinde olan bir şey değil, savcının takdiri. Ama soruşturma açtırmak kolay, şikayet etmen yeterli.

Hocam herkes dava açsa mahkemeler dolup taşardı.

Zaten mahkemeler dolup taşıyor, dosyaların yarısı basit suçlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı