Mitoloji, dinler ve inanç temalı kitap tavsiyesi

KriyusHeta

Decapat
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
653
Makaleler
2
Çözümler
5
Yer
Olympos. Ara sıra Hasbahçe'deyim.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar sevgili okurlar. Sizden istediğim teması inanç, mitoloji ve din üzerine olan kitap tavsiye etmeniz. Ancak daha çok arka planda kalmış ve fazla bilinmeyen inançlar ve mitolojiler üzerinden önerirseniz çok daha iyi olur. Her türlü din ve inanç olabilir. Şunu belirtmek istiyorum ki kutsal kitapları söylemeyin lütfen, kendi düşüncem onlar normal bir kitap gibi okunmamalıdır. O yüzden onlara zamanım var. Şimdiden teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Kur'an-ı kerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
https://www.iskultur.com.tr/inancin-en-guzel-tarihi.aspx

Buna bakabilirsin. Sanırım İbrahim'i dinler ağırlıklıydı, kolay bir kitap olması lazım. Bahsettiğin konular çok geniş, biraz daha spesifik olabilir misin?

Hocam çizgi roman ve manga okuya okuya hayali dünyaya hapsoldum neredeyse :D biraz merak ettiğim din ve inanç konularına girişmek istiyorum. Her türden gelecek olan tavsiyeye açığım o yüzden istediği kadar geniş olsun hiç sorun değil :)
Kur'an-ı kerim.

Hocam kutsal kitap harici istiyorum, kendi düşüncem 4 kutsal kitap normal bi' kitap gibi okunacak türden bi' kitap değil. O yüzden kutsal kitapları bir süre boyunca okumak istemiyorum.
 

bu kitap da olabilir. Dediğim gibi konu çok geniş, kitap satın almanı önermem. Kütüphaneye gidip din bölümünde bir sürü kitap bulabilirsin. Kitapların künyelerini okuyarak ne anlattığına dair bilgi edinebilirsin, ilgini çekenleri alırsın.
 

Bu kitap da olabilir. Dediğim gibi konu çok geniş, kitap satın almanı önermem. Kütüphaneye gidip din bölümünde bir sürü kitap bulabilirsin. Kitapların künyelerini okuyarak ne anlattığına dair bilgi edinebilirsin, ilgini çekenleri alırsın.

Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için :) kütüphane konusu güzel fikir, uygulayabilirim aslında :)
 
Bol bol mevcut hocam istanbuldayım, sınavlar ve başka şeyler gidince bir ara uğrayacağım.

Anladım, bu arada internette de bu konuyla alakalı makale bulabilirsin. google yazman yeterli oluyor. Tdv ye bakabilirsin. İngilizce varsa tabi daha çok kaynak var. Başka aklıma bir şey gelmiyor, daha fazla yardımcı olmak isterdim ama bahsettiğiniz konularda maalesef bilgili değilim.
 
Anladım, bu arada internette de bu konuyla alakalı makale bulabilirsin. Google yazman yeterli oluyor. Tdv ye bakabilirsin. İngilizce varsa tabii daha çok kaynak var. Başka aklıma bir şey gelmiyor, daha fazla yardımcı olmak isterdim ama bahsettiğiniz konularda maalesef bilgili değilim.

Sorun yok hocam gayet yardımcı oldunuz, kütüphane konusu gayet iyi bir fikirdi. Yardım etmek istemeniz bile yeterli :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı