i5-4590 işlemci hızı yük altında düşüyor

Hakan Evginer

Kilopat
Katılım
3 Ağustos 2017
Mesajlar
52
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Hyperx Fury 8Gb 1600MHz DDR3+ Corsair Venegance 4Gb 1600MHz DDR3
Anakart
Gigabyte H81M-S1
Başlıkta da belirttiğim gibi daha önce de birçok Forum'da açmıştım Technopat üzerinde de farklı bir konuda bahsettim i5 4590 işlemcim Turbo frekansı 3.7 gigahertz olmasına rağmen Turbo aktif masaüstünde standart gezinirken işlemcide yük yok iken 3.7 gigahertz oyun veya işlemciye yük bindiren herhangi bir uygulamayı açtığımda ise tekrar 3.3'e geri dönüyor yani Turbo Boost oyunlarda aktif olmuyor ve RAM'lerin hızı 1600 değil 1590 megahertz gibi değerlerde kalıyor anakartımın Gigabyte EasyTune programı ile işlemciyi eco moda alırsam o zaman RAM'ler 1600'de çalışıyor ayrıca BIOS ayarlarında bir şey dikkatimi çekti BCLK bildiğim kadarıyla çarpan katsayısı normalde 100 olması gerekirken 99, XX şeklinde ve buna bağlı olarak sanırım hızlar tam olarak maksimum değere ulaşmıyor konu hakkında bilgisi olan birileri anakartıma BIOS'a ve işlemcime ayar yapmama yardım ederse sevinirim.
 
BIOS üzerinde sabitleme ayarı var bunları denedim sonra orijinal haline geri döndürdüm fakat ısınmaya bağlı bir problemim yok. Oyunlarda maksimum 65 dereceye ulaşıyor sıcaklık kendi yaptığım sıvı soğutma ile soğutma sağlıyorum. BIOS üzerinde şlemcinin birkaç ayarı daha var Intel eist, enhanced halt, thermal monitor vb. bunlar sizin bahsettiğiniz işlemcinin ısınmasına bağlı olarak veya boşta kalmasına bağlı olarak frekansını düşürmeye yarayan ayarlar ben bunları da kapatarak denedim fakat sonuç aynı.
Sabitleme ayarıyla da yine bir şey değişmemişti.
 
Bir sıskıntı teşkil etmez BIOS'tan birkaç ayar ile oynarak düzelebir.

Hocam işlemcinin birçok oyunda yetersiz kaldığının farkına varmaya başladım fakat bu kadar da olmamalı diye düşünüyorum çok da zayıf aşırı güçsüz bir işlemci değil mümkün olsa olurdu yok demeyeceğim fakat mümkün değilmiş öyle diyorlar ama yurt dışında yapanlar da var nasıl bir ayar yapacağımı henüz bulamadım BIOS'ta değiştirmediğim seçenek kalmadı galiba.
 
@SIRINDOSCARF gülecek ne var aynı sorunu 2 PC de daha gördüm sadece bir taneesi düzeldi ama nedenini bilmiyorum ama sıkıntı olmayacağını söyledim.

BIOS ayarlarının çoğunu denedim dediği halde BIOS'a bak demek biraz tuhaf oluyor. Tamam yenisin eyvallah ama öğrenmek senin için daha iyi başlangıç olacaktır.
 
@Recep Baltaş @Murat5038 @Yener K. @Asım Demir @Bora Dere
Artık fazla çarem kalmadığı için sizlerden yardım beklediğimden etiket atıyorum abilerim en başta belirttiğim fakat buraya da ekleyeyim etiket içerisinde görmüş olun daha önce birçok Forum'a yazdım çözüm bulamadım Technopat'ta açtığım diğer konuların içerisinde sorduysam da yine yardımcı olamadılar bana konuya bir el atarsanız sevinirim bilgisayarı değiştirmek ya da parça eklemesi çıkarması yapacak fazla durumum yok şu an için.
 
H81 için Base Clock ayarı var mı bilmiyorum. Z serisi olsa yapılabilir. Kule tipi soğutucu kullanıyor musunuz? Bende de İ7 4790 var. Bu nesil işlemciler ısınıyor. Şahsen Deepcool Gammax S40 kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı