GT 740M boştayken 65-70 derece

Katılım
15 Mart 2021
Mesajlar
278
Makaleler
2
Çözümler
1
Merhaba,
Bilgisayarımda 3-4 gün evvel bir takım sorunlar ortaya çıktı. Bu kısım detay olduğu için çok anlatmayacağım. Sadece şunu söyleyeyim, bir BIOS değişikliği sonrası laptop'umda(Lenovo Z510) güç düğmesine bastığımda monitöre görüntü gelmiyordu. Yani bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyordu. Bir bilgisayarcıya götürdüm, güney köprü çip arızası var, 1200 TL ücrete onarırım dedi. Ücret yüksek geldi başka bir yere götürdüm. O da BIOS yazılırsa sorun çözülür dedi. Gerçekten de çözdü ve 300 TL'ye bilgisayarımı yaptırdım. Yalnız yapıldıktan sonra bir takım sorunlar keşfettim. Bilgisayarda oyun oynarken BIOS yazılmasından önceki durumla kıyas ettiğimde ciddi bir performans düşüşü var. Bunun üzerine ekran kartı sıcaklığını test ettim ve sıcaklığın ortalama 65-70 derece arasında seyrettiğini gördüm. Oyun oynarken, özellikle GTA 5'te sıcaklık 90 dereceyi aşıyor. Bu hiç normal değil gibi geliyor. İkincisi 4 senelik Laptop'umda ilk defa oyun oynarken bilgisayar şak diye kapandı. Sizce arıza tam olarak ne olabilir? Bir bilgisayarcı hiç fan temizliği yapılmamış buna demişti. Fan olabilir mi? Ya da ilk bilgisayarcının dediği çip arızası ihtimali var mı? Eğer onun dediği arıza olsaydı, diğer bilgisayarcı nasıl farklı bir formül ile bunu çözmüş olabilir? Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Vallahi mahalledeki yerel bilgisayarcılara pek güven olmuyor tanıdık varsa ona götürmeni öneririm veya Lenovo teknik servise götürebilirsin
 
Oyun oynarken sıcaklık 90 dereceyi aşıyor. Özellikle GTA V'te.

Hocam garantisi biteli uzun zaman oldu, Lenovo'ya götürsek böbreği pakete sarmak lazım.

Hocam okumaya üşendim belki demişsinizdir ama ben deyim.
İçini temizlemenizi tavsiye ederim ya da fan almanızı tavsiye ederim yoksa sıcaklık düşmez yani en kötü FPS'ten feragat etmeniz lazım yani güç seçeneklerinden "güç tasarrufuna" alın yoksa başka türlü sıcaklık değerinin düşceğini sanmıyorum.
 
Termal Macunu en son ne zaman değiştirdiniz?
Hiçbir zaman. Bilgisayarı 2018'de ikinci el olarak aldım. Benden önceki sahibi de 2016'da sıfır almış. Ancak bilgisayarın üretime girdiği yıl 2013. Problem şu ki, termal macun, fan temizliği gibi önerilerde bulunmadan önce sizden şuna odaklanmanızı rica ediyorum. Bilgisayarda başlıkta belirttiğim gibi bir sorun ortaya çıktı ve bu sorunun çözümü için sıfırdan BIOS yazıldı. Bu durumun akabinde ekran kartındaki bu değişimi yaşıyorum. BIOS'taki sorun olana kadar böyle bir problem yoktu.
 

Geri
Yukarı