Gmail hesabım çalındı

efe_köse

Yoctopat
Daha fazla  
En baştan anlatayım olanları:
Yakın zamanda yaşandı bu, bir akşam yatıyordum video izliyordum telefonumun şarjı azdı uykum da gelmişti koydum kenara telefonu uyudum sabah kalktım telefon kapanmış, zaten azdı şarjı şarja taktım açıldığında telefonu yeni aldığınızda yaptığınız kurulumdan başladı. Şaşırdım ama kurulumu yapmaya devam ettim sonra Gmail hesabı ekleme kısmı gelince Gmail'imi yazdım şifremi girdim bir baktım şifreniz 8 saat önce değiştirildi dedi ama ben hiçbir şey yapmadım, kimseye hesabı vermedim. Bilmediğim bir linke reklama falan tıklamadım, şifremi unuttuma bastım bana 8 haneli 10 yedek koddan herhangi birini girmemi istedi ben de böyle bir şey olduğunu bilmediğim için yedek kodları almadım, başka bir yol dene tuşuna tıkladım bana çalınan hesabıma doğrulama kodu gönderiyoruz dedi, erişimim olmadığı için tekrar başka bir yol deneye bastım sonra da yeterli bilgi vermediniz dedi daha da devam edemedim. Gmail yardıma baktım yardımı olan bir şey yok, toplulukta insanlar aynı sorunları yaşamış hiç yardımcı olmamışlar ne yapabilirim= eski şifremi biliyorum eski bağlı olan telefon numarası hala bende.
(Kurtarma e-postası yok)

Telefonun gece kendi kendine sıfırlandıysa hesabını çalan kişi bunu uzaktan yapmıştır, bu yüzden telefonun artık Google'ın gözünde güvenli ve tanıdık bir cihaz değil. Sen o telefondan denedikçe sistem seni yabancı sanıp en zor güvenlik sorularını soruyor ve o bilmediğin yedek kodları istiyor. Şu an yapman gereken en önemli şey sürekli giriş yapmaya çalışmayı bırakıp sistemi 24-48 saat rahat bırakmak, yoksa tamamen kilitlenirsin. Bu süre dolunca kurtarma işlemini o telefondan değil, daha önce o maili kullandığın evdeki bir bilgisayardan veya tabletten yapman lazım. Evindeki internete bağlı tanıdık bir bilgisayardan denersen Google seni tanıyıp telefonuna SMS gönderme seçeneğini açabilir, çünkü sistem eski numaranı güvenlik için bir süre daha hafızada tutuyor.

Bu kısma da göz atabilirsin. Ek olarak Microsoft Outlook Türkiye vs için X (twitter) adresi vardı. Belki Google'ın da olabilir. Oradan DM yoluyla iletişim kurabilirsiniz. Veya iletişim amaçlı bir mail açıp eski hesabının bilgilerini vererek destek de isteyebilirsin.
Şifrenizi değiştirme veya sıfırlama - Bilgisayar - Gmail Yardım

Burası ilginç. Google hesaplarından çıkış yaptıktan sonra böyle yapmaz telefonlar. Cihazımı bul hizmeti ile telefonunuzu sıfırlamış olmasınlar?
Böyle bir ayar hatırlıyorum. Muhtemelen o şekilde yapmışlardır.

2FA adımını nasıl geçmişler? Senin uyuduğun saate denk getirmişlerse cihazına sızmış olabilirler. Babamın zamanında banka hesabını böyle boşaltmışlardı. Önce cihazını temizle. Sonra Google destek ile iletişime geçmeye çalış. Muhtemelen kurtaramayacaksın ama dene şansını yine.

2FA adımını nasıl geçmişler? Senin uyuduğun saate denk getirmişlerse cihazına sızmış olabilirler. Babamın zamanında banka hesabını böyle boşaltmışlardı. Önce cihazını temizle. Sonra Google destek ile iletişime geçmeye çalış. Muhtemelen kurtaramayacaksın ama dene şansını yine.
her şeyi denedim google bu konuda bence çok kötü acilen bir iletişim hattı açmalrı lazım yoksa çok fazla insan mağdur oluyor
2FA adımı ne

Telefonun gece kendi kendine sıfırlandıysa hesabını çalan kişi bunu uzaktan yapmıştır, bu yüzden telefonun artık Google'ın gözünde güvenli ve tanıdık bir cihaz değil. Sen o telefondan denedikçe sistem seni yabancı sanıp en zor güvenlik sorularını soruyor ve o bilmediğin yedek kodları istiyor. Şu an yapman gereken en önemli şey sürekli giriş yapmaya çalışmayı bırakıp sistemi 24-48 saat rahat bırakmak, yoksa tamamen kilitlenirsin. Bu süre dolunca kurtarma işlemini o telefondan değil, daha önce o maili kullandığın evdeki bir bilgisayardan veya tabletten yapman lazım. Evindeki internete bağlı tanıdık bir bilgisayardan denersen Google seni tanıyıp telefonuna SMS gönderme seçeneğini açabilir, çünkü sistem eski numaranı güvenlik için bir süre daha hafızada tutuyor.

Bu kısma da göz atabilirsin. Ek olarak Microsoft Outlook Türkiye vs için X (twitter) adresi vardı. Belki Google'ın da olabilir. Oradan DM yoluyla iletişim kurabilirsiniz. Veya iletişim amaçlı bir mail açıp eski hesabının bilgilerini vererek destek de isteyebilirsin.
Şifrenizi değiştirme veya sıfırlama - Bilgisayar - Gmail Yardım

Böyle bir ayar hatırlıyorum. Muhtemelen o şekilde yapmışlardır.
benimde aklımda vardı uzun süre beklemek artık bekleyip tekrar deniycem bi yerde okumuştum eğer çalınan hesabınız youtube kanalını biliyorsanız yani URLSİNİ alabiliyorsanız Xde @teamyoutube etiketleyip yardım isteyince cevap verip yardım ediyorlarmış denedim ciddende oldu fakat kanalın URLsini bulamadığım için işlem en son dmde kaldı dahada devam edemiyorum ordan

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı