- Katılım
- 20 Temmuz 2019
- Mesajlar
- 1.627
- Çözümler
- 3
Şimdi denemeye giriyorum bakalım ne olacak. Detayları yazarım.
Önceki yorumlardada belirttiğim gibi AMD'nin işlemcilerini ve ekran kartlarını pek bilmiyorum. Ancak ekran kartınızdan yola çıkarak 1600x900'te yaptığım ayarlarla 30-35 FPS değerlerini yakalayabilirsiniz. Ramleriniz keşke dual Channel olsaydı, fazladan bir FPS artışı yakalayabilirdiniz. Hayatımda hiç mafia oyunlarını oynamadım. Pek tarzım değil@Gordrhain Hocam rehber için çok teşekkür ederim ellerinize sağlık. Yarın RDR2 almayı düşünüyorum sistemimle tahmimi kaç FPS alırım?
AMD Ryzen 5 3500U
4+8 12 GB RAM kullanılabilir 10 GB RAM.
MX230 2 GB ekran kartı
1 TB HDD.
256 GB SSD.
Hocam bir de Mafia Definitive Edition için rehber hazırlasanız süper olur.
Hiç 768p denemedim. 720p'deyse kısa süreli kaldım çünkü görüntü monitöre göre bulanık gelmişti. 720p ile 900p arasında 3-4 FPS fark var. İşin tuhaf kısmı 900p ile 1080p arasında 5-6 FPS kayıp var@Gordrhain 768p ekran çözünürlüğüm hocam o yüzden 768p oynayabilirim tahmini kaç fps artar?
Saint Denis'te atla dolanırken 25'lere düştüğü için pek takılmıyorum. Şehir dışında ve diğer kasabalarda full 30+ Fps takılıyorum. Zaten oyunda avcılık yapmak fazla zevkli olduğu için ormanlardan çıkmıyorum.Şehir içi ve şehir dışı kaç FPS alıyorsunuz? (saint denis)
Hiç 768p denemedim. 720p'deyse kısa süreli kaldım çünkü görüntü monitöre göre bulanık gelmişti. 720p ile 900p arasında 3-4 FPS fark var. İşin tuhaf kısmı 900p ile 1080p arasında 5-6 FPS kayıp var
Saint Denis'te atla dolanırken 25'lere düştüğü için pek takılmıyorum. Şehir dışında ve diğer kasabalarda Full 30+ FPS takılıyorum. Zaten oyunda avcılık yapmak fazla zevkli olduğu için ormanlardan çıkmıyorum.
Şehirde fazla NPC ve yapı olduğu için doku ayarları, gölgeleme ayarları, ışıklandırma ve yansıma ayarları çokça fark yaratabiliyor.Bende her şey düşük bir iki ayar da orta ve doku kalitesi Ultra, şehir içi minimum 40 gibi görürken şehir dışı 65 FPS gördüğüm oluyor.
Şehir içi bayağı akıcılık bozuluyor.
Yani bana göre biraz fazla FPS düşüşü yaşıyorum gibi geldi.
R3 1200 AF (3.6GHz)
RX570 OC.
8 GB RAM 3000MHz.
7200 RPM 3.5 HDD.
Fotoğraflarla desteklemeye çalıştım. Eğer soru işareti varsa daha önceki açtığım konulara bakabilirsiniz.Bu rehber grafikleri çamur gibi yapmıyordur inşallah. Alttaki sistem ile kaç FPS alırım tahminen bu ayarlar ile?
- Intel Core i5-10300H 4C/8T 2.50GHz
- NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6
- 8GB DDR4 3200MHz 1X8 SO-DIMM
Öncelikle geri dönüş yazdığınız gerçekten teşekkür ederimEkran kartım RX 5500 XT 4GB, işlemci ise R5 5600X. 58-63 FPS alıyordum ayarlardan önce ve pek stabil değildi FPS. Bazen biraz daha düşebiliyordu. İşlemcime güvendiğim için bahsedilen 2 ayarı Ultra ve kendi isteğim esktradan 2 ayarı da Low'dan Medium'a aldım. (Parallax Occ ve Decal Qua). Tam olarak bahsedilen şekilde yaptığımda ortalama 10 FPS kazandım ama ben zaten 60 FPS'e kilitlediğim için bahsettiğim ayarları arttırdım. Ortalama 3-4 FPS daha iyi durumda oyun ve görüntü kalitesi daha iyi diyebilirim. Ayrıca daha stabil. Birden başka yerlere bakınca ani düşmeler vb. olmuyor. %1 %0.1 FPS'leri de hissiyat olarak daha iyi hissettirdi. Aynı FPS'te akıcılık arttı. Ben bu rehbere 10 tam puan veriyorum.
Not-1: Bu FPS Online içindir. Singleplayer modunda Online moduna göre fazladan FPS veriyorsa üstüne o kadar daha FPS eklenebilir.
Not-2: Geometry Level of Detail kesinlikle kapatılması gereken bir ayar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.