Monster Abra A5 v17.1 düşük oyun performansı

İşletim sistemi
Windows 10
İlginç hocam ilginç. Ben bu problemi yaşadığımda performans modunda işlemci frekansı sürekli değişiyordu bir 4000MHz oluyordu bir 800MHz oluyordu 2000MHz oluyordu sürekli oynuyordu yerinde durmuyordu. Sizde tam öyle değil gibi. Attığınız grafik performans moduna mı ait güç tasarrufu moduna mı? Eğer performans modunda işlemcinizin frekans değerleri sürekli değişiyor ise çözümü BIOS sürümünde yatıyor olabilir diyeceğim ama BIOS sürümünüz de güncel, acaba bir uyumsuzluk mu oldu anlayamadım. Anlayamadım hocam sorunun tam olarak neden kaynaklandığını işin doğrusu. Ana problemin throttle ile ilgili olduğunu da sanmıyorum çünkü CPU'nuz 86 derece olduğu zamanda da 99-100 derece olduğu zamanda da aldığınız FPS neredeyse aynı. Ek olarak sistemdeki RAM 8 GB bile olsa bu değerler olması gereken değerler değiller. Sıcaklık değerleriniz de ilginç geldi bana. Sürekli 99-100 derecede takılan kullanıcı pek görmedim bu bilgisayarlarda. Size önerim Monster teknik ekibiyle bir iletişime geçmeniz, cihazı bir kontrol etsinler en iyisi.

Dediğim gibi güç tasarrufuna alınca işlemci sıcaklığı 85-86 civarı geziyor fakat performansa aldığımda 99-100 fakat performans modunda işlemci 3400MHz ile 3800MHz arasında çok değişken attığım grafik güç tasarrufu modunda.
Edit: Ekleme

Sisteminde thermal throttle var. Monster cihazlarını hiç prochot Offset'i 0 ayarlayıp göndermez. UV yapabiliriz. TechPowerUp'un sitesinden ThrottleStop yükleyin. Fıvr sekmesinin ekran görüntüsünü atın.

Akşam eve geldiğim an halledeceğim.

Buyuk ihtimal termal macununuz pumpout olmustur bahsettigim macun edinip uygulayin.

2 aylık cihazda böyle bir şey olduysa ben cihazın bakır borularını maalesef sökemem garantiye gönderirim daha mantıklı ve ayrıca güç tasarrufunda dediğim gibi işlemci 86 dereceyi geçemiyor termal macun sorun olsa onda da ısınması gerek oyun içinde düşündüğüm şey mantıklı değil mi tam bilmiyorum ama fikir yürüttüm sadece.
 
2 aylık cihazda böyle bir şey olduysa ben cihazın bakır borularını maalesef sökemem garantiye gönderirim daha mantıklı ve ayrıca güç tasarrufunda dediğim gibi işlemci 86 dereceyi geçemiyor termal macun sorun olsa onda da ısınması gerek oyun içinde düşündüğüm şey mantıklı değil mi tam bilmiyorum ama fikir yürüttüm sadece.
Profesyonel olduguna emin oldugun birine yaptirabilirsin. Garantiye gondersen alip kendi macunlarini kullanacaklar ve ayni seyi tekrar yasayacaksin. Ya teknik servisi ara yaninda macun gonderiyorum lutfen onu uygulayin de yada ilk secenegi gozden gecir.
 
Dediğim gibi güç tasarrufuna alınca işlemci sıcaklığı 85-86 civarı geziyor fakat performansa aldığımda 99-100 fakat performans modunda işlemci 3400MHz ile 3800MHz arasında çok değişken attığım grafik güç tasarrufu modunda.
Edit: Ekleme



Akşam eve geldiğim an halledeceğim.



2 aylık cihazda böyle bir şey olduysa ben cihazın bakır borularını maalesef sökemem garantiye gönderirim daha mantıklı ve ayrıca güç tasarrufunda dediğim gibi işlemci 86 dereceyi geçemiyor termal macun sorun olsa onda da ısınması gerek oyun içinde düşündüğüm şey mantıklı değil mi tam bilmiyorum ama fikir yürüttüm sadece.
Performans modundayken CPU sıcaklığınız 99-100 derecelere ulaşmadan CPU çalışma frekansınız dediğiniz aralıktaysa BIOS sürümünüzle ilgili bir sıkıntı olabilir. 99-100 derecede throttle olması normal ona bir şey demiyorum. Asıl üzerinde durduğum konu işlemci sıcaklığınız 86 derecelerdeyken de performans problemi yaşamanız. Bu sıcaklıkta throttle yoktur olmaması gerekir diye düşünüyorum. BIOS sürümünüz güncel görünüyor ama yine de bir uyumsuzluk olabilir. BIOS sürümü 1.07.09TFB18 olan ve kendim de dahil 1.07.10TFB26 BIOS sürümü kullananlarda sorunun çözüldüğünü gördüm. Bu konu üzerinde ısrarla durmamın sebebi V17 cihazlara sahip arkadaşların probleminin genel olarak bu problemi BIOS güncellemesiyle çözebilmesi. KBC/EC versiyonunuz nedir BIOS arayüzünden bakabilir misiniz? Kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla KBC/EC 1.07.08 ve 1.07.09 versiyonlarını kullananlarda sıkıntı yok (kendim de dahil 1.07.08 sürümündeyim diğer sürümler hakkında pek bir fikrim yok) fakat 1.07.05 KBC/EC sürümüne sahip (sürümü yanlış hatırlamıyorsam böyle idi) bir kullanıcının BIOS güncellemesi sonrasında da problemi devam etmişti diye hatırlıyorum. KBC/EC sürümünüzle de ilgili olabilir problem. En azından forumlarda ve şikayetvar üzerinden gördüklerimden yola çıkarak genelde Monster'dan aldıkları geri dönüşler sonrasında bu problemi BIOS ve KBC/EC versiyonunu güncelleyerek çözmüşler. Sistemde düşük performans, GPU'nun tam gücünü verememesi, performans modunda CPU 86 derecelerdeyken bile stabil çalışmaması ama güç tasarruf modunda daha istikrarlı çalışması gibi benzer bulgular olduğu için bu konu üzerinde duruyorum. Hangi çözüm önerisine bakacağınız size kalmış üstadım konunuzun takipçisiyim. KBC/EC versiyonunuzu da bir kontrol edin @erengore'nin çözüm önerisi işe yaramaz ise KBC/EC sürümü eskiyse çözüm onu güncellemekte de yatıyor olabilir. Bana biraz durum ilginç geldi güç tasarruf modunda CPU 4000Mhz seviyelerinde takılabiliyorken sıcaklık 86 derecelerde fakat performans moduna aldığınızda işlemci dediğinize göre stabil olmayan frekans değerleriyle çalışıyor ve 99-100 derecelerde takılı kalıyorsunuz. Yazılımsal bir sıkıntı olabilir diye BIOS ve KBC/EC sürümleri üzerinde çok durdum çünkü dediğim gibi bu sorunu Monster ekipleri de genelde böyle çözüyor gözlemlediğim kadarıyla başka bir sebep yoksa.

Bu arada tüm dediğimiz güncellemelere ve @erengore'nin çözüm önerisine rağmen sorununuz devam ederse Monster ile iletişime geçip 1.07.10TFB26 BIOS sürümüne geçmeyi de deneyebilirsiniz. V17.2 sahibiyim fakat V17.1 ile de bu sürüm uyumludur diye düşünüyorum Monster'a sormakta fayda var yanlış bilgi olmasın. Ben bu 1.07.10TFB26 sürümüne sahibim ve bu sürüme geçtikten sonra problemlerim çözüldü 1.07.10TFB31 hakkında bir fikrim yok. 1.07.07TFB10 kullanıyordum güncellemeden önce ve performans düşüklüğü problemi vardı, 1.07.09TFB18 ve 1.07.10TFB26 sürümlerinde çözülmüş olan problem belki de ilginç bir şekilde 1.07.10TFB31 sürümünde devam etmiş olabilir bilemiyorum. 1.07.10TFB31 sürümüne sahip diğer kullanıcılarda KBC/EC versiyonu da sizin ile aynı ise ve onlar sıkıntı yaşamıyorsa bir şey diyemeyeceğim.
 
Son düzenleme:
Profesyonel olduguna emin oldugun birine yaptirabilirsin. Garantiye gondersen alip kendi macunlarini kullanacaklar ve ayni seyi tekrar yasayacaksin. Ya teknik servisi ara yaninda macun gonderiyorum lutfen onu uygulayin de ya da ilk secenegi gozden gecir.

Acaba kendim yapsam garanti dışı kalır mı çünkü kolay bir şey benim için yalnızca garanti dışı kalmasını istemiyorum.
Performans modundayken CPU sıcaklığınız 99-100 derecelere ulaşmadan CPU çalışma frekansınız dediğiniz aralıktaysa BIOS sürümünüzle ilgili bir sıkıntı olabilir. 99-100 derecede throttle olması normal ona bir şey demiyorum. Asıl üzerinde durduğum konu işlemci sıcaklığınız 86 derecelerdeyken de performans problemi yaşamanız. Bu sıcaklıkta throttle yoktur olmaması gerekir diye düşünüyorum. BIOS sürümünüz güncel görünüyor ama yine de bir uyumsuzluk olabilir. BIOS sürümü 1.07.09tfb18 olan ve kendim de dahil 1.07.10tfb26 BIOS sürümü kullananlarda sorunun çözüldüğünü gördüm. Bu konu üzerinde ısrarla durmamın sebebi V17 cihazlara sahip arkadaşların probleminin genel olarak bu problemi BIOS güncellemesiyle çözebilmesi. KBC/EC versiyonunuz nedir BIOS arayüzünden bakabilir misiniz? Kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla KBC/EC 1.07.08 ve 1.07.09 versiyonlarını kullananlarda sıkıntı yok (kendim de dahil 1.07.08 sürümündeyim diğer sürümler hakkında pek bir fikrim yok) fakat 1.07.05 KBC/EC sürümüne sahip (sürümü yanlış hatırlamıyorsam böyle idi) bir kullanıcının BIOS güncellemesi sonrasında da problemi devam etmişti diye hatırlıyorum. KBC/EC sürümünüzle de ilgili olabilir problem. En azından forumlarda ve Şikayetvar üzerinden gördüklerimden yola çıkarak genelde Monster'dan aldıkları geri dönüşler sonrasında bu problemi BIOS ve KBC/EC versiyonunu güncelleyerek çözmüşler. Sistemde düşük performans, GPU'nun tam gücünü verememesi, performans modunda CPU 86 derecelerdeyken bile stabil çalışmaması ama güç tasarruf modunda daha istikrarlı çalışması gibi benzer bulgular olduğu için bu konu üzerinde duruyorum. Hangi çözüm önerisine bakacağınız size kalmış üstadım konunuzun takipçisiyim. KBC/EC versiyonunuzu da bir kontrol edin @erengore'nin çözüm önerisi işe yaramaz ise KBC/EC sürümü eskiyse çözüm onu güncellemekte de yatıyor olabilir. Bana biraz durum ilginç geldi güç tasarruf modunda CPU 4000MHz seviyelerinde takılabiliyorken sıcaklık 86 derecelerde fakat performans moduna aldığınızda işlemci dediğinize göre stabil olmayan frekans değerleriyle çalışıyor ve 99-100 derecelerde takılı kalıyorsunuz. Yazılımsal bir sıkıntı olabilir diye BIOS ve KBC/EC sürümleri üzerinde çok durdum çünkü dediğim gibi bu sorunu Monster ekipleri de genelde böyle çözüyor gözlemlediğim kadarıyla başka bir sebep yoksa.

Bu arada tüm dediğimiz güncellemelere ve @erengore'nin çözüm önerisine rağmen sorununuz devam ederse Monster ile iletişime geçip 1.07.10tfb26 BIOS sürümüne geçmeyi de deneyebilirsiniz. V17.2 sahibiyim fakat v17.1 ile de bu sürüm uyumludur diye düşünüyorum Monster'a sormakta fayda var yanlış bilgi olmasın. Ben bu 1.07.10tfb26 sürümüne sahibim ve bu sürüme geçtikten sonra problemlerim çözüldü 1.07.10tfb31 hakkında bir fikrim yok. 1.07.07tfb10 kullanıyordum güncellemeden önce ve performans düşüklüğü problemi vardı, 1.07.09tfb18 ve 1.07.10tfb26 sürümlerinde çözülmüş olan problem belki de ilginç bir şekilde 1.07.10tfb31 sürümünde devam etmiş olabilir bilemiyorum. 1.07.10tfb31 sürümüne sahip diğer kullanıcılarda KBC/EC versiyonu da sizin ile aynı ise ve onlar sıkıntı yaşamıyorsa bir şey diyemeyeceğim.

EC sürümüne eve geçtiğim an bakacağım eğer eskiyse dosyalarını isterim.
Başka girişi var mı? Sanırsam diğer bağlantı direkt NVIDIA ekran kartından çekecektir görüntüyü.

HDMI ve DisplayPort girişi.
 
Kalabilir emin olamiyorum.

Sordum az önce hasar vermediğim sürece sorun olmuyormuş.

Hangi giriş bilmiyorum ama birisi NVIDIA kartına bağlanıyor ve MUX olayını devre dışı bırakıyor.

Eğer RAM ve teknik yardım fayda etmez ise aparat alıp deneyeceğim.

Performans modundayken CPU sıcaklığınız 99-100 derecelere ulaşmadan CPU çalışma frekansınız dediğiniz aralıktaysa BIOS sürümünüzle ilgili bir sıkıntı olabilir. 99-100 derecede throttle olması normal ona bir şey demiyorum. Asıl üzerinde durduğum konu işlemci sıcaklığınız 86 derecelerdeyken de performans problemi yaşamanız. Bu sıcaklıkta throttle yoktur olmaması gerekir diye düşünüyorum. BIOS sürümünüz güncel görünüyor ama yine de bir uyumsuzluk olabilir. BIOS sürümü 1.07.09tfb18 olan ve kendim de dahil 1.07.10tfb26 BIOS sürümü kullananlarda sorunun çözüldüğünü gördüm. Bu konu üzerinde ısrarla durmamın sebebi V17 cihazlara sahip arkadaşların probleminin genel olarak bu problemi BIOS güncellemesiyle çözebilmesi. KBC/EC versiyonunuz nedir BIOS arayüzünden bakabilir misiniz? Kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla KBC/EC 1.07.08 ve 1.07.09 versiyonlarını kullananlarda sıkıntı yok (kendim de dahil 1.07.08 sürümündeyim diğer sürümler hakkında pek bir fikrim yok) fakat 1.07.05 KBC/EC sürümüne sahip (sürümü yanlış hatırlamıyorsam böyle idi) bir kullanıcının BIOS güncellemesi sonrasında da problemi devam etmişti diye hatırlıyorum. KBC/EC sürümünüzle de ilgili olabilir problem. En azından forumlarda ve Şikayetvar üzerinden gördüklerimden yola çıkarak genelde Monster'dan aldıkları geri dönüşler sonrasında bu problemi BIOS ve KBC/EC versiyonunu güncelleyerek çözmüşler. Sistemde düşük performans, GPU'nun tam gücünü verememesi, performans modunda CPU 86 derecelerdeyken bile stabil çalışmaması ama güç tasarruf modunda daha istikrarlı çalışması gibi benzer bulgular olduğu için bu konu üzerinde duruyorum. Hangi çözüm önerisine bakacağınız size kalmış üstadım konunuzun takipçisiyim. KBC/EC versiyonunuzu da bir kontrol edin @erengore'nin çözüm önerisi işe yaramaz ise KBC/EC sürümü eskiyse çözüm onu güncellemekte de yatıyor olabilir. Bana biraz durum ilginç geldi güç tasarruf modunda CPU 4000MHz seviyelerinde takılabiliyorken sıcaklık 86 derecelerde fakat performans moduna aldığınızda işlemci dediğinize göre stabil olmayan frekans değerleriyle çalışıyor ve 99-100 derecelerde takılı kalıyorsunuz. Yazılımsal bir sıkıntı olabilir diye BIOS ve KBC/EC sürümleri üzerinde çok durdum çünkü dediğim gibi bu sorunu Monster ekipleri de genelde böyle çözüyor gözlemlediğim kadarıyla başka bir sebep yoksa.

Bu arada tüm dediğimiz güncellemelere ve @erengore'nin çözüm önerisine rağmen sorununuz devam ederse Monster ile iletişime geçip 1.07.10tfb26 BIOS sürümüne geçmeyi de deneyebilirsiniz. V17.2 sahibiyim fakat v17.1 ile de bu sürüm uyumludur diye düşünüyorum Monster'a sormakta fayda var yanlış bilgi olmasın. Ben bu 1.07.10tfb26 sürümüne sahibim ve bu sürüme geçtikten sonra problemlerim çözüldü 1.07.10tfb31 hakkında bir fikrim yok. 1.07.07tfb10 kullanıyordum güncellemeden önce ve performans düşüklüğü problemi vardı, 1.07.09tfb18 ve 1.07.10tfb26 sürümlerinde çözülmüş olan problem belki de ilginç bir şekilde 1.07.10tfb31 sürümünde devam etmiş olabilir bilemiyorum. 1.07.10tfb31 sürümüne sahip diğer kullanıcılarda KBC/EC versiyonu da sizin ile aynı ise ve onlar sıkıntı yaşamıyorsa bir şey diyemeyeceğim.

1.07.10tfb26 sürümünü isteyeceğim downgrade ediliyor sanırsam tam emin değilim ama bilen varsa söyler herhalde KBC/EC versiyonunu da sorduğumda net bir cevap alamadım nereden bakabilirim acaba bana dedikleri 1.07.10tfb31 bu idi.
Sisteminde thermal throttle var. Monster cihazlarını hiç prochot Offset'i 0 ayarlayıp göndermez. UV yapabiliriz. TechPowerUp'un sitesinden ThrottleStop yükleyin. Fıvr sekmesinin ekran görüntüsünü atın.

Buyurun.
Sisteminde thermal throttle var. Monster cihazlarını hiç prochot Offset'i 0 ayarlayıp göndermez. UV yapabiliriz. TechPowerUp'un sitesinden ThrottleStop yükleyin. Fıvr sekmesinin ekran görüntüsünü atın.

Dediğiniz gibi prochot offset 0 değilmiş ama ben ellemedim yanlış bir şey yaparım diye.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2022-02-10_214734.png
    resim_2022-02-10_214734.png
    231,9 KB · Görüntüleme: 53
  • resim_2022-02-10_215625.png
    resim_2022-02-10_215625.png
    165,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Sordum az önce hasar vermediğim sürece sorun olmuyormuş.

O zaman sanslisin profesyonel olduugna emin oldugun bir servise 3 5 kurus biseyler verip degistirtebilirsin macununu. Siddetle Honeywell oneriyorum bu arada, laptoplarin termal blok basinci cok yuksek olmadigi icin pumpout problemleri cok sık yasaniyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı