Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu

Netzwerk

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2013
Mesajlar
14
Uzun zamandır bu sorunla uğraşıyorum. 2 adet 4'er GB lık RAM'larım var. Çoğu çözüm yollarını denedim fakat durum değişmiyor... Yardımcı olur musunuz acaba ne yapmalıyım?

Anakart: ASUS M5A78L-M LX

shj8c.png

shjbn.png
 
Win + R ( Başlat Çalıştır ) msconfig yaz. Ön yükleme sekmesine gel. Bellek üst sınırı kutucuğu işaretli mi ? İşaretliyse tikini kaldır PC yeniden başlat. İşaretli değilsede sen işaretle max. kaç mb a kadar seçebiliyorsan onu seç ve ardından PC ni yeniden başlattır .
 
Son düzenleme:
Ekran kartına vermiş muhtemelen Donanıma Ayrılmış dediğine göre. BIOS tan VGA Share Memoryi 64 MB yapsanız yeterli olur. Halen sorun devam ederse BIOS güncelleme yapmanız gerekir. Ayrıca RAM i yanlış slotlara takmış olabilirsiniz. 4 yuvalı anakartlarda 1 ve 3 takılmasını veya tam tersini isteyebilir. Bunun için anakart ve ram ile ilgili kitapcıgınıza bakmanız yeterli olur. Bu işlemlerin ardından sonucu beklemekteyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VGA Share Memory Size demek istediydim Recep Bey :)
Paylaşıma gitmiyorsa ve BIOS dan çözülmüyorsa bence şiddetle RAM ' e bakması gerekebilir. Aynı sorunla bende karşılaşmıştım zamanında.
AGP Ekran kartım halen kenarda duruyor ne NFS 2 ler oynamıştım zamanında :)
 
Dün BIOS'umu 1401'den 1502 sürümüne update ettim. Bu sefer de "This CPU is not supported by this model. Please check CPU QVL on ASUS website." hatasını aldım. Neyse, açtım bilgisayarı baktım kullanılabilir miktar:4,00 GB olarak gözüküyor yine. Sonrasında tekrar 1401'e çektim.
Bu arada ekran kartım: ATI Radeon HD5500 Series.
RAM'ları da denedim. Anakartım 2 slotlu. İlk olarak 1. RAM'ı 1. yuvaya taktım 2. sini çıkardım. Bilgisayarı açtığımda 4GB olarak gösteriyordu ve kullanılabilir miktar ibaresi yoktu. 2. yuvaya taktım ve aynı sonucu aldım. 2. RAM için de aynısını yaptım ve aynı sonucu aldım. İki RAM'ı birlikte taktığımda ise kullanılabilir miktar ibaresi çıkıyor.

Ekran kartına vermiş muhtemelen Donanıma Ayrılmış dediğine göre. BIOS tan VGA Share Memoryi 64 MB yapsanız yeterli olur.

Söylediğiniz şeyi bulamadım... :( Ama BIOS'da gezerken bi yerde bunu gördüm. İşinize yarar mı bilmiyorum ama...:

shvr9.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı