Türkler neden Ukrayna'yı savunuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence daha bir şey anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Cevapları da bitti. :)

Sivilleri bombalamak hele kabul edilecek bir şey değil, aynısını Ukrayna yapsa da derim. Herhangi bir ülkenin veya yönetim biçimi fanı değilim. Bekleyeceğiz göreceğiz.

Rusya'nın tek geçerli sebebi var o da: Toprak bütünlüğünü sağlamak olabilir.
 
Bizimki geçerli bir sebepti orası 1. dünya savaşı sonunda işgal edilmemişti hem hatay halk istediği için bağlandı ayrıca donbass bölgesinin Rusya'ya bağlanması için sebepleri söyler misin madem? @enesxq

Rusya'nın tek isteği Ukrayna'nın asla ama asla nato üyesi olmaması NATO'nun etki alanını genişletmemesiydi. Bir de üstüne geçen sene yaşadıkları donbass sorunu yüzünden savaş çıktı putin, Rusya Ukrayna tek millet olduğundan dolayı donbassı istiyor ama savaşın asıl sebebi Ukrayna'nın NATO üyesi olması.
15 yaşındaki bebelere siyaset yasağı verilse ne güzel olur trol diye bir şey kalmaz internette.

Bak hala yaş diyor... daha bir şey demiyorum size
 
Rusya'nın tek isteği Ukrayna'nın asla ama asla NATO üyesi olmaması...
Ukrayna meşru yönetime sahip bir ülke mi? Evet.

Onlarca yıldır sınırlarını her ülke tanıyor muydu? Evet.

Putin açık açık Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tanımadığını söyledi mi? Evet.

Zamanında Sovyetler aynı emperyal sistemi kullanıyor muydu? Evet.

Bu durumda Ukrayna'nın varlığını sürdürmek için tek şansı NATO'ya dahil olmaktı, NATO'nun Ukrayna için savaşa girmek konusunda isteksiz kalması yüzünden bu şansı da elinden gitti.

Ayrılıkçıları Rusya fonlar. Rusya, sınırlarını tanıdığı eski Sovyet ülkelerinin yakasını bırakmaz, defalarca işgal eder katliam yapar. Rusya ayaklanmalar çıkartır, toprakları ele geçirmeye çalışır, kukla olmayı kabul edenleri emri altında kullanır. Sonra Rusya sütten çıkmış ak kaşık, bütünlüğünü korumak için meşru hakkı olan Ukrayna suçlu.

Nasıl bir mantıkla yaşıyorsunuz bazen gerçekten anlayamıyorum. Zamanında Sovyetler'in de tek isteği bizim boğazlar ve Doğu Anadolu topraklarıydı, verseydik olup bitseydi o zaman. Biter mi? Bir defa taviz verirsen sürekli aynı şey yapıla yapıla her şeyini kaybedersin. Ukrayna doğru olanı yapıp NATO korumasına girmek istedi, NATO Ukrayna'yı koruma konusunda isteksiz kaldı.
 
Azılı düşmanımız Yunanistan'ı ikinci Amerika yaptıkları gibi Ukranya'yı da yapacaklardı ve böylece Rusya'yı iyice sıkıştıracaklardı. Biz sesimizi çıkaramadık ama Rusya askeri gücünü kullanarak ben buna izin vermem dedi. Rusya ve Amerika'nın yerlerini değiştirin aynısını Rusya yapsa hiç düşünmeden Amerika Ukranya'ya askeri operasyonu başlatırdı. Bu arada hazır kaos varken Yunanistan ve adaları da alalım diyenler biliyorum mizah yapıyorsunuz da Yunanistan'da Amerikan üsleri var anca babayı alırız.
 
@Yararsız Üye Öyle kolay işlemiyor bu işler. Moskova'nın hangi sınırında ABD üssü var? Bir tek Gürcistan'da Fort Stewart var (Amari dışında) o da Rusya işgaline karşı koyabilecek güçte değil. Moskova'yı geçtim koca Rusya'nın etrafında adam akıllı üs yok. Ne moğolistan ne Kazakistan. Finlandiya bile Nato ülkesi değilken Ukrayna'nın gidip natoya girmesi ki büyük hata (ABD'ye güven olmaz) çok saçma bir hareket.

Türkiye'nin konumu ile Ukrayna'nın konumu benzer mi? Adamlar başkentin dibinde dibinde. Türkiye ile arada 1 deniz 1 ülke var ve Nato olsak bile çıkar ilişkisi var. Bilgisayar oyunu değil ki bu öyle basit düşünülsün.
 
ama savaşın asıl sebebi Ukrayna'nın NATO üyesi olması.
Sende algılama problemi mi var? Ukrayna NATO üyesi değil, artan Rus tehdidinden kaçışı batıya sığınmakta bulan bağımsız bir devlet. Tabii ki bu istekleri şak diye kabul edilmedi ve dolayısıyla Rusya'ya batı çıkarları için yem edildiler dolaylı yoldan.
NATO'nun etki alanını genişletmemesiydi.
İttifaka üye olmayan ülkelerin çoğunu tehdit etmiş bir ülkeye karşı yapılacak en doğru hareket buydu. Bugün yaşadığın topraklar da aynı sebepten dolayı NATO'da. Yoksa şu anki Türkiye haritasının bir kısmı Ruslarındı. Hatta iş bağımsızlığımızın düşürülmesine kadar bile gidebilirdi...

Çıkıp bir de tarih bilmeden Hatay örneği veriyorsun.
 
Rusya'nın tek isteği Ukrayna'nın asla ama asla nato üyesi olmaması Nato'nun etki alanını genişletmemesiydi. Bir de üstüne geçen sene yaşadıkları donbass sorunu yüzünden savaş çıktı putin, Rusya Ukrayna tek millet olduğundan dolayı donbassı istiyor ama savaşın asıl sebebi Ukrayna'nın nato üyesi olması.

Bak hala yaş diyor... Daha bir şey demiyorum size.

İstediği gibi Nato'ya girebilir ayrıca bağımsızsa hak tanımalı bu bir Rusya'ya sorun oluşturmaz kesinlikle çok haksızca bir sebep @FalconPolat birisi kötü diye diğeride bilgisiz kötü değildir.
 
Ukrayna Moskova'ya girmeye çalışmadığı sürece öyle birşey olacağını sanmam.
Tam tersi hocam.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı