- Katılım
- 14 Kasım 2018
- Mesajlar
- 1.166
- Çözümler
- 2
Hocam adresinizi gizlememişsiniz ilk görselde. Gizlemeniz kendi yararınıza olacaktır.
Hocam adresinizi gizlememişsiniz ilk görselde. Gizlemeniz kendi yararınıza olacaktır.
Burada gözüken altyapınız Türk Telekom nezdinde ADSL-VDSL destekler. Fiber yok dairenize kadar. VDSL üzerinden portlar açık durumda.
Adresinize bakarak abonesepetine sorgulama yapmak istediğimde adres göstermiyor. Sanırım Milleni üzerinde sol fiber alamıyorsunuz.
Binanıza fiber kutu takılmadı değil mi hocam? Çok düşük bir ihtimal olsa da Millenicom yeni takılmış bir fiber kabini gösteriyor olabilir. Genelde göknet ve Netspeed altyapı sorgulama kısmı yanılmaz ama bu da akılda kalsın.
TurkNet'i arayarak iletişime geçebilirsiniz aynı şekilde Millenicom müşteri temsilcisi hizmetini.
Millenicom'a sol altyapısı üzerinden hizmet alabiliyor muyum şeklinde sorarak temsilci sizin adınıza hem TT hem sol altyapısı sorgulaması gerçekleştirebilir.
Sanırım TurkNet-göknet doğru bu konumda. Tahminim bu yönde.
Hocam bende de TurkNet en fazla 35'e kadar destekliyor altyapı sorgulama yaptığımda. Attığınız yerden sorgulama yaptım VDSL 102.000KB küsuratlı çıktı normal mi? TTNET kullanıyorum Millenicom TurkNet vs doğru düzgün altyapı gözükmediği için geçemiyorum bir şeye.
Hocam bende de TurkNet en fazla 35'e kadar destekliyor altyapı sorgulama yaptığımda. Attığınız yerden sorgulama yaptım VDSL 102.000KB küsuratlı çıktı normal mi? TTNET kullanıyorum Millenicom TurkNet vs doğru düzgün altyapı gözükmediği için geçemiyorum bir şeye.
Hocam peki FTTH x1 kısmı mı yoksa x2 kısmı mı bu değeri gösteriyor?Hocam bende de TurkNet en fazla 35'e kadar destekliyor altyapı sorgulama yaptığımda. Attığınız yerden sorgulama yaptım VDSL 102.000KB küsuratlı çıktı normal mi? TTNET kullanıyorum Millenicom TurkNet vs doğru düzgün altyapı gözükmediği için geçemiyorum bir şeye.
Hocam şimdi tekrar altyapı sorguladım 100 gösteriyor TurkNet düzeldi galiba bayağıdır 35 gösteriyordu.
İkiside aynı hızı veriyorsa işin sonunda türknet almayı düşünürüm. Zaten daha önceden kullandım kalitesini biliyorum ama o son 3 ay da çözemedikleri sorunda çok düştüler gözümden.Hocam adresinizi gizlememişsiniz ilk görselde. Gizlemeniz kendi yararınıza olacaktır.
Burada gözüken altyapınız Türk Telekom nezdinde ADSL-VDSL destekler. Fiber yok dairenize kadar. VDSL üzerinden portlar açık durumda.
Adresinize bakarak abonesepetine sorgulama yapmak istediğimde adres göstermiyor. Sanırım Milleni üzerinde SoL fiber alamıyorsunuz.
Binanıza fiber kutu takılmadı değil mi hocam? Çok düşük bir ihtimal olsa da Millenicom yeni takılmış bir fiber kabini gösteriyor olabilir. Genelde göknet ve netspeed altyapı sorgulama kısmı yanılmaz ama bu da akılda kalsın.
Türknet'i arayarak iletişime geçebilirsiniz aynı şekilde Millenicom müşteri temsilcisi hizmetini.
Millenicom'a SoL altyapısı üzerinden hizmet alabiliyor muyum şeklinde sorarak temsilci sizin adınıza hem TT hem SoL altyapısı sorgulaması gerçekleştirebilir.
Sanırım Türknet-Göknet doğru bu konumda. Tahminim bu yönde.
Hocam peki FTTH X1 kısmı mı yoksa X2 kısmı mı bu değeri gösteriyor?
X1 ise GPON yani FTTH. Apartman içinde bulunan siyah gri renkli TT kabininden sarı-gri renkte cam kablolar ont cihazına bağlanarak evinize kadar fiber internet hizmeti ulaştırır.
X2 ise duruma göre FTTB-xDSL'ya da FTTH-xDSL olabilir. Yani sokağınıza kadar ya da apartman başına kadar fiber cam kablo gelir. Bu cam kablo DSLAM cihazı adı verilen ekipman aracılığıyla VDSL portlarına hizmet sunar. Size ait sunulacak port üzerinden de dairenize kadar bakır kablo yani DSL telefon kablosu girişi ile hizmet alırsınız.
Kullandığınız ay x İndirim bedeli tutarıDeğerler bu şekilde. Sorgulama yaptım türknet alt yapı artık 100 gösteriyor. TTNET 2023'te bitiyor. Ayrılmk istesem cayma bedeli ne kadar isterler. TurkNet 250 TL'ye kadar karşılıyor galiba.
Kullandığınız ay X indirim bedeli tutarı
Veya.
Kalan ay X indirim bedeli tutarı.
Değerleri hesaplanır. Hangisi lehinize ise o tutar size cayma bedeli olarak yansıtılır. Bu bedeli adres nakil başvurusu yapıp ikameti geçen adreste altyapı yok sorunu yaşama durumu haricinde ödemeye mecbursunuz. Bu bedel 1000 2000 TLleri bile bulabilir şansınıza bakar bu durum biraz da.
Cayma bedelinizi 444 numarasından sorgulayarak öğrenebilir, buna istinaden işlem gerçekleştirebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.