Bilgisayar başında 14 saat durmak nasıl bir şeydir?

Katılım
15 Şubat 2015
Mesajlar
183
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar! Ben bilgisayar başında en az 14 saat duran biriyim. Sürekli bilgisayar parçası bakarım, dosya indiririm, güncelleştirme geldiyse onları kurarım, vesaire. Anlayacağınız üzere bilgisayar başında az durmuyorum, ama gereksiz yere de duruyor değilim. Bu kadar süre boyunca bilgisayar başında durmak, bana ne kadar zarar verir? Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler!
 
Bir süre sonra vücudunun bunu kaldırmayacağını göreceksin. Gözlerinde küçük kızarmalar ile başlayacak ve her günün uyuşuk geçecek. Vitamin ve enerji içecekleri ile dinçliğini geri kazanmaya başlayacaksın. Unutkanlaşacaksın ve beyninin vücudundan daha yaşlı olduğunu düşüneceksin ki durum bundan farksız olacak.

Dünyadaki bütün adı duyulmuş oyunculara bak. Başarılarını saklamak için günlük sınırlama koyuyorlar kendilerine. 14 saat PC başında kalmaya hiçbir bünye alışamaz.
 
18 saat duruyorum. Sıkıntı yok şimdilik. Benzer bir konu bende açmıştım dün. Bilgisayardan kalkınca ayarım kalkmış oluyor biraz. En kesin çözüm bilgisayardan sonra 1 saat spor. Oturduğum mahalle çok güzel 1 saat koşuyorum eve mutlu bir insan olarak geliyorum. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur...
 
Ben 4 saat sınır koyuyorum, 4 saat bitince dışarı çıkıyorum. Eve dönünce yeniden 4 saat hakkım olmuş oluyor. Bu düzeni kendime oluşturdum fakat dışarıda telefon serbest. :D

Kardeşim Trabzon' da oturuyormuşsun. Çık gez dağları ovaları. Trabzon' da olup da bilgisayara bağlı kalma. Git dağlarda horon falan tep, ormanın kokusunu içine çek oh mis...
 
@Exotic burada her zaman horon tepene rastlamadım açıkçası, sadece düğünlerde görüyorum. Dağa çık desen, ben merkezde oturuyorum. Buradan herhangi bir yaylaya en az 4 saat yol var. Bir yere gezmeye gideyim ve bir şeyler alayım desem her yer çok pahalı. Merkeze yakın orman yok. En iyisi benim hayat tarzım. :D
 
Bilgisayar başında 14 saat durmak bir hastalıktır. Hatta başka hastalıklarıda yanında getirir. Çıkın dışarı bisiklet binin, koşun, çeşitli sporlar oynayın... Kendinize sınır koyun. İnterneti 1-2 aylığına kesin alışkanlığınızdan kesinlikle kurtulursunuz.
 
Dışarıda çok aman aman şeyler yok, bende en az 10 saat bilgisayar başındayım, tabi her 2 saatte bir 10-20 dakika dinlenirim veya dışarıdan bişey lazımsa almak için çıkarım. Böyle yapıldığı sürece pek bir zararı olacağını düşünmüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı