Müfredat dışı konu anlatan öğretmen nereye şikayet edilir?

umutsuzdoomer

Hectopat
Katılım
14 Kasım 2021
Mesajlar
1.504
Makaleler
1
Çözümler
13
LGS öğrencisiyim. İlk dönem çok iyi bir fencimiz vardı fakat ikinci dönem tayini çıktı ve başka bir öğretmen geldi. Kadın 6 aydır doğum iznindeydi ve müfredatı bilmiyor.

Basit makinelerde örneğin, müfredatta matematiksel bağıntılara girilmez yazıyor fakat hoca sürekli bir şeyleri topluyor, çarpıyor, bölüyor. İnternetten ve başka hocadan dinlediğimde hiç böyle anlatan görmedim. Sınıfın geneli memnun değil ve bir yol arıyoruz. Ne yapabiliriz?

Kendisini uyardim müfredat dışı konu anlatıyorsunuz diye fakat soru çıkabilir diye anlatmaya devam ediyor. (biliyorum yaptığım hoş değil fakat yeter artık dedim, bu nedir dedim.) Kimse soru yapamıyor basit makinelerden. Şimdi de paso bana laf söylüyor derslerde.

bir de kendini böyle iyiyim şöyle iyiyim diye övüyor sinir oluyorum. İlk dönem fen ortalaması 18 olan sınıf 14'e düştü.
 
Kimi kime şikayet edeceksin ki? Bu işin sonunda yanan sen olursun, demedi deme.
Il MEM bakar mı diye düşünüyorum. Tabi ki ben şikayet etmeyeceğim.

Bu konuda komik olanı anlamıyorum. Niye komik emote atıyorsunuz? Okulda başka hocadan kursta konuyu dinledim, hiç matematiksel işlem yapmadı ve zaten konunun normali böyle?
 
Kadın haklı aslında, müfredat her an değişebildiği için yarın öbür gün "tamam konuları değiştirdik, artık matematiksel bağlantılardan da sınava gireceksiniz" deme olasılıkları var. Fen dersi için o durum olur mu emin değilim ama matematik üzerinden durum örneği vereyim; havuz problemleri müfredattan kalktı ama havuzu dolduran su yerine meyve suyu, havuz yerine de bardak yazarak tıpa tıp aynı soruyu soruyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı