Arkadaşımın hoşlandığı kız benden hoşlanıyor

Veli1026

Megapat
Katılım
28 Mayıs 2019
Mesajlar
4.726
Makaleler
2
Çözümler
116
İkisi de ortaokuldan olmak üzere bir erkek ve bir kız arkadaşımla aynı dershaneye gidiyoruz. Gerçek isimlerini veremem ama erkek olana Ahmet, kız olana da Ayşe diye hitap edeceğim. Ahmet yıllardır Ayşe'ye aşık hem de sırılsıklam aşık. Sırf onun için kütüphanede saat 22.00'lere kadar kalıyor. Kız çıktı mı birkaç dakikaya o da çıkıyormuş. Bunları bana kendisi anlatmıştı. Çocuk kıza açılmaya korkuyor mu bilmiyorum ama şu ana kadar hiç açılmamış.

Dün öğlen saatlerinde bahçede Ahmet ile hava alırken Ayşe'nin 2 erkek, 1 kız arkadaşı geldi yanıma. Ahmet'i görmediler diyeceğim ama görememe ihtimalleri kesinlikle yok. Dediler "sana bir şey söyleyeceğiz." ben de "buyurun." dedim. "Ayşe sana karşı ilgi duyuyor." dediler. Ahmet ile 5 saniye bakıştık ama 1 saat gibiydi yemin ederim. Kısa bir diyalog yaşandı o 3 kişiyi gönderdim işte. Ahmet'e döndüm çocuğun gözleri dolmuştu. "oğlum kafayı mı yedin ağlayacan mı?" diye bir şakalaştım ve göz yaşı dökülünce olayların ciddi olduğunu idrak ettim. Çocuğa fatiha suresi falan okudum yeminler ettim "ben böyle şerefsizlik yapmam kaç yıllık arkadaşız" dedim vs. konuştum ama çocuk cevap vermeden gitti. 1 gün sonra yani bugün öğleden sonra dershaneye gittim çantamı bıraktım ve Ahmet'i görür görmez "konuşabilir miyiz?" diye çağırdım. Yine suçsuzluğumu kanıtlamaya çalışıyorum. Birden dedi "yanlış bir şey yapmasaydın kız senden hoşlanmazdı.". Benim sinirlerim bozuldu "sen de velet gibi yıllarca saklayacağına söyleseydin bu konuşmayı yapmamıza gerek bile kalmayacaktı. Pısırık pısırık kütüphanelerde akşamlara kadar kendini çürütüyorsun yine de kıza açılmayı beceremedin" dedim. Çocuk küfürler falan etti en son "senin gibi bir arkadaşım yok Allah belanı versin." dedi ve gitti.

İkisiyle de dershanede aynı sınıftayım ve ne yapacağımı çözemedim. Ayşe bir de önümde oturduğu için daha da sıkıntıya düşüyorum. Kıza güzel bir dille teklifini geri çevirdiğimi söyleyeceğim ama onu kaybetmekten de korkuyorum. Kardeş gibi hissettiğim 2 kişiyi de kaybetmek çok korkunç olacaktır. Zaten çok fazla samimi olduğum kişi yok. En son ben ağlayacağım yemin ederim.

Siz bu durumda olsanız ne yaparsınız. Empati yoksunları lütfen cevap vermesin, hayırlı cumalar.
 
@Ülküsüz bu doğru bak. Kızlarla arkadaş olunmaz. Hadi oldun diyelim, o arkadaşlık 1 sene içerisinde biter zaten. Kızlar illaki bir şey bulup siliyor çünkü. Kızlar erkekleri hep yedek listesinde tutuyor çünkü.
 
@Teknocuk bir de direkt bela falan okumuş zaten. Belli ki Ahmet bunu arkadaşı olarak görmüyor zaten. İlerleyen zamanlarda illaki eleman arıza çıkarır, Ahmetle arkadaş olmaya devam edip ilerleyen zamanlarda Ahmet'in yaptığı yüzünden siniri bozulacağına ve ileride pişmanlık duyacağına kızla sevgili olması kat kat daha iyi.
 

Geri
Yukarı