Sivilce çıkıyor

  • Konuyu başlatan Ynka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 613

Ynka

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
2.486
Çözümler
17
Merhaba, benim cildim kuru olduğu için sivilce hiç çıkmazdı ama 2 haftadır çıkmaya başladı. İçi iltihap dolu olanlardan değil normal yara gibi ama ben yoluyorum hep yolmayınca çok çirkin duruyor. Sivilcenin izinin geçmesi de uzun sürüyor 2 hafta önce çıkan sivilcenin izi çok az da olsa belli oluyor kızarık duruyor. Bunu nasıl geçirebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence doktoruna sor aspirin içmemde sakına var mı diye. Aspirin hafif yangı giderici ilaçtır. Ben hafif bir ilaç olduğunu düşündüğüm için kullanıyorum. Bir sivilce çıkmaya başladığında bir tane içiyorum. Sivilce çıkamadan yok oluyor. İlerleyen birkaç gün boyunca hiç sivilce çıkmıyor. Benim üzerimde etkili sende işe yarar mı bilmiyorum. İlaç içmeden önce doktoruna sor.
Eğer yüzünüz delik deşil olma tehikesiyle karşı karşıya değilse sivilce ilaçlarından olabildiğince uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.
 
Fazla yağ yiyor da olabilirsin.
Ya da sadece hormonlarındır. Bundan kaçmak için hormon tedavisi falan olman lazım. Bunun da ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz.
 
2 3 tane sivilce için doktora gitmek istemiyorum kötü durduğu için evdeki yöntemlerle nasıl geçirebilirim onu sormak için konu açtım.
dove-cream-bar-sabun-100gr-dove-104267-40-B.jpg

Marketten bu sabunu alabilirsin. 10 lira gibi bir fiyatı var.
Sürünce kurumasını bekleyip yıkamak gerekiyor. Hemen kuruyor zaten.
 

Geri
Yukarı