Türkiye Avrupa Birliği'ne alınacak mı?

MuhammedA

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
4.322
Makaleler
6
Çözümler
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anki olaylar ve Türkiye'nin durumuna bakılırsa Türkiye'nin AB'ye alınma ihtimalin var mı?
 
Avrupa'nın vize bile vermediği yabani ülkelerde yaşayanlardan milyonlarcası topraklarına dolmuş ne yapsın AB serbest dolaşım izni alsınlar diye seni birliğine mi soksun. 2000'lerde AB uyum yasaları, ekonomik düzenlemeler vb. derken iyi kötü bir şansın vardı şu halde değil almak kapısından baktırmazlar.
 
Türkiye'yi almak istememe sebepleri bence ülkenin aşırı dengesiz oluşu. Her 20 yılda bir ekonomik kriz çıkıyor, zırt pırt darbe oluyor. Ayrıca halk kriteri de var. Ortadoğu zihniyetli geri kafalı bi' halk var. AB'ye alınmak demek istediğin gibi tüm Avrupa'ya girip çıkabilmen demek. Ülkelerinde şeriatçı hacı hoca istemiyor adamlar. Ülkenin yarısı tarikatçı oldu, böyle adamları kim istesin Allah aşkına? Yoksa yuvarlak bir masaya kılıçları uzatıp "Ne yapsak da TR'yi batırsak yauw" diye düşünmüyor adamlar.
 
Edit: Şimdi araştırdım bu zamana kadar Belarus'un Avrupa Birliğine üye olduğunu sanıyormuşum, sanırım değilmiş.

Avrupa Birliğine alınsak bile Türkiye'nin demokrasi, adalet sorunlarının düzelmeyeceğini düşünüyorum. Mesela Belarus Avrupa Birliği üyesi ama Belarus'un basın özgürlüğü endeksi ülkemizden bile kötü durumda. O yüzden çok da şey yapmayın, Avrupa Birliğine alınsak bile her şeyin düzelmesini beklemeyin. :)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı