GTA San Andreas roleplay nasıl öğrenilir?

Kick Furkanowski

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
1.432
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar biliyorsunuz GTA San Andreas'ta SA:MP diye bir yer var ve oradan multiplayere giriş yapabiliyorsunuz. Ancak hırsız polis serveri kalmamış durumda. Bende roleplay serverlara gireyim dedim ancak bir sürü komut varmış ben bu roleplay serverlerinde nasıl komutlar kullanacağım? Roleplay olarak ve nasıl para kazanacağım hakkında hiçbir bilgim yok. Bende buraya sorayım dedim. Kısacası roleplay hakkında her şeyi öğrenmek istiyorum.
 
GTA SA'nın devri çoktan bitti. Millet GTA V'e geçti. Sistemin kaldırıyorsa GTA V.

Komutlar falan kolay, sen rol gelişimini, karakterini düzgünce yönetmeye vesaire bak. Her ne kadar böyle desem de neredeyse adam akıllı bir sunucu yok. Bir tek Goat Roleplay önerebilirim.
Rol yapan yayıncıları, veya videolar izleyebilirsiniz, şahsen ben öyle öğrenmiştim.
SAMP yayını yapan pek fazla yayıncı yok.
 
İlla San Andreas olmasına gerek yok herhangi bir rp yayıncısını min 2-3 hafta izlesen zaten oturur kafanda. Ama unutma Rp yapıcaksan eğer oyun içerisinde yapıtğın hareketleri ve dediklerini 2-3 kere düşünmen gerekiyor. İyi serverlarda basit hatalara yer yok
 
Aslında roleplay sunucularında komutlardan çok karakterin için araştırma yapmalısın. Karakterini dahil edeceğin kültürü seçmeli ve bunun için eğer hard bir sunucuda oynuyorsan mutlaka forumlarında bulunan rehberleri incelemelisin. Komutlar içinse kasmana gerek yok, /me komutu hareketini bildirir örnek verecek olursak; /me elini kaldırır, /me silahını çeker, /me yerdeki taşa uzanır gibi. Aslında oyun boyunca chat dışında en çok kullanıcağın komut budur. Bunun dışında /do komutu ile durum bildirebilirsin örneğin /do kaşı patlamıştır, /do kıyafetleri eskidir, /do yirmili yaşlardadır gibi aynı zamanda etrafın hakkında da durum bildirebilirsin /do aracın ön tamponu yerdedir gibi. /ame komutu ise /do ve /me için ortak kullanabilirsin tek farkı kafanın üzerinde yazı çıkartıcak olmasıdır. /s komutu ile bağırarak /l komutu ile kısık sesle /w komutu ile ise fısıldayarak konuşabilirsin. Ayrıca sistemi bulunuyor ve karakterin destekliyor ise /e komutu ile ikinci bir dil konuşabilirsin.
 

Geri
Yukarı