Windows Me neden tutmadı?

Çok sorunluydu. Piyasaya çıkan bir önceki ve bir sonraki Windows sistemleri çok daha iyiydi. Windows 98'e göre çok fazla bir yenilik sunmadı.

İlk kez Windows Me kullandığımız zamanı hatırlarım. O zaman elimizde Windows XP diski veya onu indirecek internetimiz yoktu. Windows 98'den geçecektik. Bilgisayarcıya verdik, XP yerine Millenium yüklemiş. 24 saat geçmeden çöktü sistem. Sadece Call of Duty yükledik bir daha açılmadı. Düzeltmeye dahi uğraşmadık. Tekrar götürüp XP kurdurttuk.

Sonradan öğrendik ki neredeyse kimse yüzüne bakmamış. Sebeplerini yukarıda yazdım. Pek bir artısı yok ama sorunları vardı.
 
"Şöyle ki aslında Windows NT 5.0'ı yani 2000'i ev kullanıcılarına da çıkartmak istiyordu Microsoft. Ancak bunu başaramadılar. Çünkü programlar ve oyunlarla çeşitli uyumsuzluk problemleri yaşandı. Windows 2000 her ne kadar DirectX'i NT tabanına başarılı bir şekilde taşısa da DOS için yazılan oyunlarla uyumsuzluk yaşıyordu."

 
Yani kısa tabiriyle fazla sorun vardı, Microsoft NT5.0'ı düzgün entegre edememişti.
 
"Şöyle ki aslında Windows NT 5.0'ı yani 2000'i ev kullanıcılarına da çıkartmak istiyordu Microsoft. Ancak bunu başaramadılar. Çünkü programlar ve oyunlarla çeşitli uyumsuzluk problemleri yaşandı. Windows 2000 her ne kadar DirectX'i NT tabanına başarılı bir şekilde taşısa da dos için yazılan oyunlarla uyumsuzluk yaşıyordu."


Anladım teşekkürler.
 
Kayinbiraderim Windows ME yüklü bilgisayarda tek tıkla hem Windows'u hem de bütün dosyalarımızı silmişti.
Nisan, düğün, nikah fotoğraf ve videolarımız gitti.
Windows'un topuna kibrit suyu da ME apayrı bir sorundu.
 

Geri
Yukarı