Çocuk yapan mülteciler

jemxoca

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2019
Mesajlar
126
Çözümler
2
Kimseyi kışkırtmak veya kötülemek için yazmıyorum bu mesajı ama uzun zamandır beni düşündüren ve bugün yine tanık olduğum bir durumdan bahsetmek istiyorum.
Ben 20 yaşında olmama rağmen okul başarım kötü olduğu için -abartmıyorum, bunu kendimi acındırmak için de söylemiyorum- bazen geceleri geçim kaygısından uyuyamıyorum. Bazı sebeplerden dolayı evlenmeyi düşünmüyorum (zaten kimse de benim için ölüp bitmiyor) ama o sebepler olmasaydı bile ekonomik sıkıntılar, gelecek kaygısı vb sebepler yüzünden evlenmeyi düşünmezdim.
Ben bile bu durumdayken ülkesini terk eden/etmek zorunda kalan bu insanlar nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Dünyaya getirdikleri çocuğa sağlayabilecekleri hayatın farkında değiller mi? Bugün yine otobüste en fazla iki yaşında bir bebek gördüm. Hastaydı hastaneden geliyordu ailesi ile. Hayır yani belli ki maddi durumunuz iyi değil, ki benim de değil. Bari dünyaya gelecek çocuğunuza acıyın yani. Çocuğa üzüldüm vallahi.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Çok mu abartıyorum?
 
Tüm sığınmacılar sınır dışı edilmeli bu işin kadını çocuğu yok artık. Kadını çocuğunu koruyacaksak sınırlara çadır kurarız çok kısa bir süre orada sadece temel yaşam ihtiyaçları verilir o kadar. Sorasında hepsi ülkesine gönderilir. Üremeye de izin verilmemeli. Ayrıca çocukların suçu ne diye zırlayıp hümanistlik söylüyorum; o çocuklar büyüdüklerinde bize tehlike yaratacaklar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ülkeye gelen sığınmacıların hepsi potansiyel sapık. Küçücük çocuklarla evlenen Afganlar, bebeklere taciz edenler Pakistanlılar. Üremelerini engelleyemiyorsan, ya ülkeye sokmayacaksın, ya da hepsini hadım edeceksin. Bu kişilerin ülkeye neden getirdiliğini aklı başında olan herkes zaten biliyor.
 
Son düzenleme:
Haklısın. Gelecek çocuklarda bu ülke şartlarında geçim sıkıntısı çekecek ve hayatın zorluğunu özellikle Türkiye'de görecekler. Zavallı bebeklerin hiçbir suçu yok.
 
İçimde gram yaşama sevinci bırakmadılar, son günlerdeki haberlerden dolayı psikolojim bozuldu. Bunun hakkında uzun bir yazı yazmayı düşünüyorum ama hadi bakalım.
Sosyal Medya'da olan bütün haber sitelerini takipten çıktım, Twitter'i sildim gayet mutluyum.
 
Eğitimsiz insanlar hocam ne bekliyorsun? Adam ne çocuk olacağını biliyor çocuk olsa aldırmasını biliyor ne korunmasını biliyor ne başka bir şey. Tamamen eğitimsizlikten kaynaklı bir durum. Ülkenin mülteci/sığınmacı politikası berbat değil. Direkt yok. Zaten kimin nerde ne çocuk yaptığı da bilinmiyor. Uzun vadede çok dehşet kötü bir problem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı