LoL üst koridor şampiyon önerisi

Archimondee

Femtopat
Katılım
11 Nisan 2022
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normalde mainim SUP. Gold elodayım. Düzgün ADC 3 oyunumdan 1'inde geldiğinden dolayı artık SUP oynamayı bıraktım. Autofill ADC'lerden bıktım. Bu yüzden üst koridora başladım. Sadece kulelere oynamak amacıyla Sion'la başladım ama geçenlerde karşımdaki mundoyu feedledim. Takımım çok iyi olmasına rağmen fed mundoyla baş edemediler ve oyunu kaybettik. (yani sırf benim yüzümden oyun gitti) bundan dolayı Sion defterini kapadım. Yeni şampiyonlarım Teemo ve Kayle. İki şampiyonu da çok sevdim resmen bağımlılık oldu. Ama bu iki şampiyonuda durdurmayı biliyorlar. Örneğin ilk seçim bende oluyor diyelim. Teemo'yu görür görmez alıyor malp işi bitiriyor. Kayle alıyorum, Jax'la işi bitiriyor. Yani demek istediğim Teemoya/Kayleye karşı ne alınması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Karşımda counter varsa koridorumda üstünlük kuramıyorum. Takımımızdaki mid de kötü ise otomatikman oyunu kaybediyoruz. Sorum ise şu. Kime karşı ne alınmalı millet bunu nereden biliyor? Tüm şampiyonları bilmek istiyorum. Mesela Nasus'a karşı ne alınmalı? Fiora'ya karşı ne alınmalı? Camille'ye karşı ne alınmalı? GP'ye karşı ne alınmalı? Garen'e karşı ne alınmalı? Mundo'ya karşı ne alınmalı? Shen'e karşı ne alınmalı? Renekton'a karşı ne alınmalı? Son olarak Morde'ye karşı ne alınmalı. Çok uzun oldu biliyorum ama üstün oyun bilginize ihtiyacım var. Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Irelia öneririm. Tahm Kench dışında eşleşme kaybetmiyorum. Takım savaşlarında da çok fazla iş yapıyor.

Diğer sorular için de burda sayfalarca yazsak yetmez. Ciddi derecede prof. analizi yapmak lazım öğrenmek için.
 
Sett deneyebilirsiniz. Onun dışında solodaki tank karakterlere karşı menzilli şampiyon almak iyi olabilir, lane aşamasında çok zorlanmazsınız.
Adam Teemo'ma karşı Ezreal aldı ve canlar yaktı. Ezreal ile taşıdı. Çok kötüydüm ağlayacaktım :(
Nasus'a karşı Sett iyi mi?
 
@Archimondee Sett'in erken oyun aşaması bayağı kuvvetli. Nasus erken oyun aşamasında birçok şampiyona karşı güçsüz. Teemo oynarken Ezreal'a karşı ezildiyseniz oyun bilginizde eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bolca pratik yapmalı, YouTube'dan E-Spor oyuncularını izleyebilirsiniz.
 
Irelia öneririm. Tahm Kench dışında eşleşme kaybetmiyorum. Takım savaşlarında da çok fazla iş yapıyor.

Diğer sorular için de burda sayfalarca yazsak yetmez. Ciddi derecede prof. analizi yapmak lazım öğrenmek için.
Teşekkürler. İrelia'yı Teemo ile kesebiliyorum, ayrıca irelia oynaması çok zor bence. Benim korkularım yukarıda saydıklarım isimler. Yani kaba taslak cevap verseniz olur mu?
 
Neredeyse her şeye karşı Camille oynayabilirsin; Fiora ve Poppy haricinde her şeye karşı Camille ile kolaylıkla üstünlük kurabilirsiniz, tek yapmanız gereken skill zamanlamalarına dikkat etmek. Camille'ye karşı Poppy ve Fiora alınabilir ama ne yaptığını bilen bir Camille varsa Fiora ve Poppy de işe yaramayacaktır. Ek olarak Shen için Ryze iyidir.
 
Oynayabileceginiz duruma gore bir suru karakter var, ben her turlu Vladimir oynuyorum, erken oyunda farmimi yapiyorum ilk itemdan sonra karakter hafif hafif aciliyor zaten. Late gamede sizi kesebilecek karakter yok neredeyse. Iyi bir Vladimir cogu oyuna 1v9 atabilir.
 

Geri
Yukarı