Koltuk altı terlemesi nasıl önlenir?

Bende aynı sorunu yıllarca yaşıyorum. 190 boy ve 87 kiloyum şu an. Eskiden 110 kiloyu görmüştüm ve o zamanlar terleme çok daha fazlaydı. Öncelikle bir spor salonuna yazıl. İdeal kilona düşene kadar sıkı ve istikrarlı bir şekilde devam et. Terlemede zamanla mutlaka azalış olur. Ama yine de terlemenin tamamıyla düzeleceğini sanmıyorum. Çünkü bende azalma olsa da tamamıyla normale dönmedi. Burada işin içine antiperspirantlar giriyor. Ben Driclor kullandım ve terlemeyi tamamıyla kestiğini söyleyebilirim. Fakat fiyatı şu an epey tuzlu. Tereson öneren arkadaşlarda var. Ona da bakabilirsin ayrıca. Ama tabii ki her şeye rağmen doktora görünmeni öneririm.
1. Yağ oranımı azaltmak için ve kamburumu düzeltmek için spor salonuna yazılmayı düşünüyorum.
2. İlaçların fiyatı önemli değil hocam. Yeter ki terlemeyi kessin alırım ben. Sağlık her şeyden önce gelir.
 
1. Yağ oranımı azaltmak için ve kamburumu düzeltmek için spor salonuna yazılmayı düşünüyorum.
2. İlaçların fiyatı önemli değil hocam. Yeter ki terlemeyi kessin alırım ben. Sağlık her şeyden önce gelir.
Spora kesinlikle yazıl ve vazgeçme. Kendini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissedersin. Driclor kesin çözüm denemeni öneririm.
 
Tek bir şey söylemek istiyorum. Arkadaş kış, yaz fark etmeden terliyorsa büyük ihtimal kiloyla alakası yok. Tek bildiğim budur.
 
Hocam onların derdi kilolu falan olmam değil. Onların derdi benim ben olmam. Yani ben olduğum için alay ediyorlar. (konuşmam, kilom, terlemem falan filan)

Diyetisyen boş. Doyacak kadar ye ve deli gibi koş zıpla. Yürüyerek kilo vermek çok zor. Basketbol futbol gibi şeyler de yapabilirsin. Özellikle basketbol hızlı kilo verdirir.
 
Arkadaşlar anca yazabildim kusura bakmayınız, forum da arkadaşların dediklerini yaptım ve sonuçlar :
  • Teri emmesi için yarım kollu beyaz atlet giydim ama hiçbir etkisi falan olmadı.
  • Koltuk Altı Ped'i aldım, 1 saat de terleme devam etti yine. Onun da etkisi olmadı.
  • Terleme önleyici deodorant falan da aldım ama sadece ter kokusunu aldı. Ter yine kaldı.
Yani anlayacağınız üzere sonuç başarısız :( Benim terlemem de normal değil. Aşırı derece de terliyorum. Birde Adana da yaşıyorum. Adana'nın sıcağı da bir başka. :)
 
Arkadaşlar anca yazabildim kusura bakmayınız, forum da arkadaşların dediklerini yaptım ve sonuçlar:
  • Teri emmesi için yarım kollu beyaz atlet giydim ama hiçbir etkisi falan olmadı.
  • Koltuk altı Ped'i aldım, 1 saat de terleme devam etti yine. Onun da etkisi olmadı.
  • Terleme önleyici deodorant falan da aldım ama sadece ter kokusunu aldı. Ter yine kaldı.
Yani anlayacağınız üzere sonuç başarısız :( benim terlemem de normal değil. Aşırı derece de terliyorum. Bir de Adana da yaşıyorum. Adana'nın sıcağı da bir başka. :)

Konuyu tekrar hortlatıyorum ama bu ürünü alıp her gün önce koltuk altınızı sonra da sabunu ıslatıp koltuk altınıza sürün ve yıkayıp iyice kurulayın cidden işe yarıyor aynı terleme sorunu bende vardı aşırı terliyordum okulda her şeyi denedim arkadaşımın önerisi üzerine aldım tamamen engellemedi ama terlemeyi en aza indirdi eskiden cidden aşırı terliyordum elbisem ıslanıyordu bunu kullandıktan sonra terleme oluyor ama neredeyse hiç hissetmiyorum bile zaten fiyatı da uygun denemenizi öneririm.
 
Merhaba. Birkaç arkadaşın gülüp geçeceğinden eminim ama umurumda bile değil. Koltuk altım çok terliyor. 15 yaşındayım ve 90 kiloyum. Okul formamız da mavi. Mavi renk giyince hemen terim belli oluyor. Bu sefer herkes bana gülüyor. Kavga ediyorum sonra arkadaşlarımla. Siyah bluz giysem müdür yardımcısı ile anlaşamıyoruz. Sürekli kızıyor bana. Forma giyince de mecburen üzerime siyah hırka giyiyorum. Annem falan da hiç anlamıyor beni. Sivil giysem forma giyin diyor. Forma giyip hırka giysem de bu sıcakta hırka mı giyilir diyor. Ne yapayayım o zaman? Adana'da yaşıyorum. Adana'nın sıcağı da beter. Yanıyorum o hırkayla 8 saat okulda. Ne yapacağımı da bilmiyorum artık. Bir de bu terleme bende hep var. Kışın da koltuk altım terliyor. Sağlık sorunum mu var acaba? Yüzüm terliyor, elim terliyor. Engelleyemiyorum. Deodorant, sprey falan da yalnızca kokunun gitmesini sağlıyor. Bu koltuk altı terlemesini nasıl önleyebilirim? Diğer terlemeler benim için önemli değil. Önemli olan koltuk altının terlemesini önlemem. Arkadaşlarım koltuk altımın terlediğini görüyor saçma sapan şeyler diyorlar. Ya kokmuyorum niye abartıyorsunuz diyorum. Gülüp geçiyorlar. Moralim çok bozuluyor. Veya terin kıyafete geçmesini nasıl önleyebilirim? Gün geçtikçe okula gitmekten soğuyorum artık. Kimse beni anlamıyor maalesef. Yardım ederseniz çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar. Cevaplarınızı bekliyorum.

Doktora görün bence o kadar şeyden sonra hala geçmediyse bir problem vardır. Aşırı terleme hastalıkların göstergeside olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı