Lenovo Ideapad Gaming 3 fan hızı stabil değil

Lenovo vantageden mi ayarlıyorsunuz fanı ve oradan ayarlıyorsanız performans kipinden mi yararlanıyorsunuz acaba.

Hocam Lenovo'nun uygulamasinda hep performansda bende fan bilmiyorum ondami hemen sicaklayinca açıyor deneyin isterseniz.
 
Hocam çözümü buldum ancak çok fazla fan çalışmasına sebep oluyor yani fanlarınıza zarar gelebilir yine de anlatmamı istiyorsanız söyleyeyim.
 
Hocam çözümü buldum ancak çok fazla fan çalışmasına sebep oluyor yani fanlarınıza zarar gelebilir yine de anlatmamı istiyorsanız söyleyeyim.
anlatabilirmisiniz hocam
 
anlatabilirmisiniz hocam
Şimdi hocam öncelikle riskler size ait çok uzun süre kullanmanız fanları bile yakabilir çünkü ben denedim ve çok fazla ses çıktı bilgisayardan diyeyim.

Gereksinimler ve yapmanız gerekenler : Lenovo Ideapad Gaming 3 bilgisayar. , Windows Defender-Cihaz Ayarları-Çekirdek Yalıtımını kapatın. , Windows Defender Exploit Protection hepsini kapatın. , Bilgisayarınızın 64 bit olması gerekmektedir. , Sadece Windows 10-11 de çalışmaktadır. (Windows 10 da çalışıyor mu emin değilim.) , Regeditten HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard\Scenarios\Cl\Config
dosyasına gidin, tıklayın ve
1653748170030.png
bu değişkeni bulup 0 yapın.
İşlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Şimdi yapılışa geçelim ;
İnternetten RWEverything dosyasını indirin ve açın. (Siteden RWPortableX64V1.7 sürümünü indirmeniz gerekmekte aksi takdirde çalışmaz.)
Gelen ekrandan
1653747957971.png
bu icona basın ve önünüze yeni bir pencere açılacak.
Açılan pencerede
1653747997516.png
bu B0 yazan yeri bulun.
Bulduktan sonra 80 yazan yeri 40 olarak değiştirin. (Sondan üçüncü) ve fanlarınız çalışmaya başlayacaktır. (Eski haline döndürmek için yeniden 80 yazın.) Bukadar artık fanlarınız tüm güçde çalışmaktadır.

Eğer sizde olmuyorsa veya herhangi bir hata oluyorsa (Örneğin : Bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir diyorsa ve çekirdek yalıtım veya herhangi bir değişiklik yapamıyorsanız söylemeniz yeterli. (Bende Çekirdek Yalıtım kapanmıyordu ve düzelttim.) )

Kullanırken dikkat edin ve başka hiçbir değişkene ellemeyin.

Konuya gelirsek ;
Lenovo Vantage den Dengeli moduna alın fanlarınızı , ani dalgalanmaları engellemek için elektrik akımını sabitleyebilirsiniz.
İşinize yaradı mı hocam?
anlatabilirmisiniz hocam
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı