Yurt dışında yaşamak

Birkaç yol var. Greencard bunlardan bir tanesi. Aile yoluyla gitmek yine aynı şekilde. Veya direkt eğitim sayesinde. Hepsinin kendine göre zorlukları var. Her ülke senden maddi yeterliliğini belgelemeni ister. Ülkeden ülkeye değişir bu. Bu çoğu Avrupa ülkesinde yıllık 10.000 euro civarında.
 
ABD düşünüyorsan Yeşil Kart alabilirsin. Avrupa tarafında Malta vatandaşlığı seçeneği var. Sadece Malta´ya değil, AB ve Schengen ülkelerine de kapıyı açıyor. Malta vatandaşlığı yanlış hatırlamıyorsam 650.000 € gibi bir ücretti. Green Card içinse 800.000 $ değerinde yatırım yapman gerekiyor ABD´de. Emlak yatırımı yaparsın, riski de olmaz.
 
En kolayı eğitim, bu arada 24 gayet ideal. Bakkal üniversitesi mezunu değilsen işin çok daha rahat ancak doktora için gitmeni tavsiye ederim. Yüksek için burada güzel seçenekler var. Dili çok dert etme yeter ki mesleğin geçerli bir meslek olsun. Burada kağıt üzerinde dili halletmeye bak. Yıllık ücretleri zaten rahatlıkla bulursun bir de üniversite, ülke ve şehre göre değişir. Konaklaman ne şekilde olacak, kendin eve mi çıkacaksın bir ailenin yanında mı kalacaksın yoksa yurtta mı? Bunlar fiyatı değiştirir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı