Anadolu lisesi mi yoksa meslek lisesi mi okumak mantıklı?

Meslek lisesinde 11 ve 12. sınıfta AYT'ye yönelik çalıştırmıyorlar. Atp mi ne varmış, Atp'de çalıştırıyorlar herhalde sadece. Anadolu teknik programı diye geçiyor sanırım, tam bir bilgim yok o konu hakkında.

O meslek lisesine göre değişiyor hocam benim kimi arkadaşım var benden daha çok matematik dersi görüyorlardı ve AYT ağırlıklı çalışıyorlardı.
 
@botstepz dediğim gibi net bir bilgim olmadığı için emin konuşamadım ama genel olarak meslek liselerinde mesleğe yönelik ders gösterirler.
Ben Meslek Lisesi çıkışlıyım, benim zamanımda okuyacağın alanda iki seçim yapabiliyordun.
"Meslek" ve "Teknik" olarak. Meslekte daha çok staj, iş odaklıydı diğeri ise matematik ve ayt konuları üzerineydi. Değişmediyse bu şekildedir yine.
 
@Escaloff muhtemelen. AMP ve ATP olarak ikiye ayrılıyor da her okulda ATP olmayabiliyor.
Meslek lisesinde 11 ve 12. sınıfta AYT'ye yönelik çalıştırmıyorlar. ATP mi ne varmış, ATP'de çalıştırıyorlar herhalde sadece. Anadolu Teknik Programı diye geçiyor sanırım, tam bir bilgim yok o konu hakkında.
Bu yorumumda da belirtmiştim.
 
@botstepz dediğim gibi net bir bilgim olmadığı için emin konuşamadım ama genel olarak meslek liselerinde mesleğe yönelik ders gösterirler.

Zaten merak edip atp neymiş diye baktım hocam dediğimin aynısıymış istediğiniz bölüme göre ağırlıklı olarak o dersleri gösteriyorlarmış.

@Falsent bence meslek lisesi düzgün ders çalışacak birisi için bir nimet. Hem okuduğun meslek lisesinin bölümüne göre üniversite puanları düşüyor, hem de erkenden deneyim ve bilgi kazandığın için iş bulman kolaylaşıyor. Lisenin başına tekrardan dönebilseydim istediğim bölüme göre bir meslek lisesinde okumayı tercih ederdim.
 
Eğitim alırken aramızda baya bir fark oluyordu. Onlar daha az bölüm dersleri alıyorlardı, bizse full yazılım, donanım öğreniyorduk. Biz 11. sınıf konularına pek hakim değildik onlar fizik, kimya ve matematiği iyi biliyorlardı.
 
Eğitim alırken aramızda bayağı bir fark oluyordu. Onlar daha az bölüm dersleri alıyorlardı, bizse Full yazılım, donanım öğreniyorduk. Biz 11. sınıf konularına pek hakim değildik onlar fizik, kimya ve matematiği iyi biliyorlardı.

İşte iyi güzel bende onu istiyorumda, fizik, kimya, matematik lazım yazılımı donanımı üniversiteye taşımak için işte AYT-MF lazım değil mi?
 
Arkadaşlar ailem meslek lisesi okumamı istiyor ancak ben Anadolu'dan yanayım meslekte bilgisayardan yana bir alan varsa meslek lisesi de olabilir ben yazılım mühendisi olmak istiyorum meslekte bilgisayar ile ilgili bir bölümü seçip üniversitede yazılım mı okumak mantıklı olur yoksa Anadolu'da AYT'ye daha iyi mi hazırlanırım?

Çevrendeki meslek liselerinin internet sitesinden bölümlerine bakabilirsin. Meslek lisesinin dezavantajı öğrenci kalitesi, ne kadar sakin, düzgün ve çalışkan bir öğrenci olsan bile ortam yüzünden okuldan nefret edebiliyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı