Çalışmak vs. okumak

Alican_123

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
251
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Not: İsteğim meslek elektrik-elektronik.

Şu an 10. sınıf öğrencisiyim ve Anadolu imam hatipte okuyorum. Çalışmalı mıyım, okumalı mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkemiz gereği okul son zamanlarda çok iyi bir seçenek değil kabul edelim. Ancak istediğiniz meslek elektrikse hem okuyup hem de ekstra bir elektrikçide çalışıp meslek öğrenebilirsiniz.
 
Okumaktan kastınız nedir? Tahsil ve/veya öğrenim görmek mi? Eğer öyleyse elbette öğrenim görüp, tahsil sahibi olmak. Kaldı ki bir yerde toplum 5.0 diğer yerde Made in China 2025 gibi projeler varken, beşeri sermaye üzerine bir sürü model geliştiriliyorken, son yıllardaki Türkiye konjonktürüne bakıp: "Oku oku adam ol. Sorun ol. Ona buna yama ol zengin ol" dan yola çıkarak öğrenimin saçma veya gereksiz bir şey olduğunu düşünmek aslında öğrenim görmeyen birinin kendine katacağı değeri bilmediğinden ötürü maddi gözle bakmasından kaynaklıdır.
 
Okuyacağın bölüme bağlı. Bence populist olmaya gerek yok doğruya doğru çoğu bölümler boş. Üniversite sana kalmış ama liseyi açıktan da olsa bitir. İstersen Üniversite'nin de açığı var. Elektrikte iyi yerlere gelebileceğinden de emin ol. Ona göre plan yap. Ama dediğim gibi diplomayı ihmal etme açıktan da olsa bitir.
 
Okuyun çünkü ticaret veya çalışarak net bir kazancınızın olacağı net değil.

Elon ve diger bircok sirket sahibi bu kafada olsaydi dunyacak bu kadar gelisemezdik. Kullandığın teknolojinin her zerresi senin almaya korktugun risk. Ne bu kesincilik tavirlari. Memur ol evladim, at kapagi devlete kuzum.
 

Geri
Yukarı