GameSatış'tan alınan hesap için dava açılabilir mi?

fioraz33

Hectopat
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
172
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GameSatış'tan Valorant hesabı satın aldım satıcı hesabı bana satıp ilk maille geri aldı. Dava edebilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hesap almak mantıklı değil yüz yüze tanıdığın biri olur anlarım da onlarca böyle konu gördüm hala insanlar hesap alıyor. Dava açsan da 4 sene beklersin en az ve bir sonuç alacağını sanmam uğraştığınla kalırsın. Şikayetvara yaz en azından firma çözmeye çalışır.
 
Riot Games gizlilik politikalarına göre hiçbir şekilde hesap bilgisi vb. paylaşılmamaktadır, konu mahkeme olursa ne değişir bilmiyorum ama hiçbir şey değişmez.

Zaten Gizlilik Politikası okunduğun da dava otomatik olarak reddedilir uğraşmazlar + olarak da kimsenin uğraşacağını sanmıyorum.

Eliniz boş dönersiniz, en son gidilecek yer GameSatış desteğidir.
GameSatış desteği de yardımcı olamazsa Riot'a da boşa ticket atmayın hesap bilgileri satan arkadaşa ait olduğu için bir şey çıkaramazsınız. Her türlü paranız boşa gidecek, ders çıkarmışsınızdır hesap almama konusun da umarım.
 
GameSatışla konuşacaksın. Dava açarsan bilgilerini verir GameSatış ilgilenmez bile senle sadece mahkemeye bilgileri verir. 5000 dolar nereye tazminat alıyorsun? :D
 
GameSatış'tan Valorant hesabı satın aldım satıcı hesabı bana satıp ilk maille geri aldı. Dava edebilir miyim?
Pek işe yarar mı bilmem ama GameSatış kullanıcı sözleşmesini incelediğimde 4. Başlık: Oyuncu Pazarı altında f maddesinin içeriğini aynen bırakıyorum.

''Satıcı satışını yaptığı Ürün'lerin Alıcı'dan haksız bir şekilde geri alınması, Alıcı'nın zarara uğratılması, haksız kazanç sağlanması ve bunlarla sınırlı kalmaksızın alıcıyı mağdur durumda bırakan tüm durumlar için direkt olarak sorumludur. Satışını yaptığı Ürün'lerin garantisi ve doğruluğunun kendisinde olduğunu, aksi takdirde 5000 $ (Beşbin Amerikan Doları) tazminat ödemekle yükümlü olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.''

Bu maddeye göre Riot sözleşmesini değil, GameSatış sözleşmesini baz alarak açabilirsiniz. Ama öncelikle GameSatış derhal durumu bildirmeli, eğer olay yakın bir zaman da(48 saat) olmuşsa belki para daha aktarılmamış olabilir. Ve müdahale edilebilir(Bloke gibi). Durumu GameSatış bildirmeniz ile gerekli bilgiyi de GameSatış bizzat verecektir. Beklemeden canlı destek ile görüşün.

Bkz: Kullanıcı Sözleşmesi - Gizlilik ve Veri Güvenliği
 
Arkadaş dava açmakta ciddiyse açsın yanlış yönlendirmeyin. Riot Games hesap satışlarında destek vermeyeceğini gerekli görürse açıklama yapmaksızın hesabı kapatabileceğini sözleşmeye yazıyor. Ki hesabı kapatmaları muhtemel. Ama bu demek değilki dava açamaz. Her türlü dava açılabilir. Hatta kazanma ihtimaline yüksek oran veriyorum. Tabii dolandırıcı yakalandığında yüksek ihtimalle dosya masraflarını ödetir ve zararını karşılar. Ama kazancı olmaz. Tabii mahkeme köşelerinde harcayacağı vakti de kimse ödeyemez. Ve davanın sonuçlanmama riskini de göz önüne alması gerekir.
Bu arada GameSatış işe yaramazsa Riot Games'e makbuzu konuşmaları göndersin. Parasını geri alamasa da hesabı karşı tarafında kullanamayacağı şekilde kapattırır.
 

Geri
Yukarı