Valorant oynarken sistem donuyor

ahmet.35

Hectopat
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
125
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam. Valorant'ta 2-3 raund atıyorum daha sonra PC kilitleniyor hiçbir şey yapamıyorum. PC'yi kapa aç yapıyorum sorun çözülüyor ama cidden çıldırıyorum bu soruna tam en önemli yerde takılıyor ve monitöre yumruk atasım geliyor. Farklı oyunlarda böyle bir sıkıntı yok neden anlamadım 2 kere oyunu silip yükledim HDD'den SSD'ye aldım ama sorun aynı. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var i5 9600KF RTX2060 M.2 SSD oyun SSD'ye kurulu Windows 11 işletim sistemi birden tüm sistem kilitlenip kalıyor kasadan bilgisayara hard reset atmak zorunda kalıyorum.

Bence Windows 11 daha toparlayamadı Windows 10'da böyle bir sorunla karşılaşmazsın ve sistemin de güzel Valorant için hem SSD'ye kurulu ya SSD'de sorun var ya da işletim sisteminde.
 
Birkaç denemeden sonra sorunu çözdüğüme inanıyorum. Yaptığım işlemlerden sonra yaklaşık 2-3 saat oynamama rağmen bir sorun olmadı. Yaptığım işlemler şu şekildedir:
Windows arama kısmına güç planı yazıp nihai performans olan planı seçiyoruz. Sonrasında Valorant uygulamasına sağ tıklayıp özelliklerden uyum sekmesini açtıktan sonra tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak kutucuğunu işaretleyip sistemi tekrar başlatıyoruz.
 
Hocam aynı sorunu bende yaşadım Windows 10'da ekran kartım R7 340. MSI Afterburner indirip hafif bir overclock yaptım düzeldi. Overclock icin YouTube'dan detayli video izleyebilirsin. Hafif yapsanız yeterli sorun direkt cözülüyor.
 
Ben Valorant Desteğe Sorunu Bildirdim Ve AMD R7 Serisinin Artık Sürücü Desteği Bulunmuyormuş Ve Bu Ekran Kartları İçin Bir Güncelleme Gelmeyeceğini Belirttiler Ve En İyi Yöntemin Donanımımı Değiştirmem Gerektiğin Söylediler Ve Oysaki Bilgisayarımı 7 Ay Önce Aldım.

Yani Kısacası Benim Gibi R7 Serisi Kullananlar Umutlanmasın..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı