Asosyal kime denir?

Bingoo

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2020
Mesajlar
3.367
Makaleler
3
Çözümler
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ailem tarafından asosyal damgası yiyorum. Acaba gerçekten bu işin psikolojik kısmını bilen varsa açıklayabilir mi asosyalliği? Ona göre bir psikoloğa görünmek isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal olmayan. İnsanlar ile konuşmaya çekinirseniz size asosyal diyebilirler. Sürekli kendi başınıza takılıp sosyalleşmek istemiyorsanız vs.
 
Ailem tarafından asosyal damgası yiyorum. Acaba gerçekten bu işin psikolojik kısmını bilen varsa açıklayabilir mi asosyalliği? Ona göre bir psikoloğa görünmek isterim.

Asosyal evden dışarı çıkmayan, kızlarla konuşmaya utanan, dışarıda arkadaşlık ilişkileri olmayan, sanala bağlananlara denir.

Ve son olarak asosyallik kötü bir şey değildir. Ben gerçekte hayatta edinemediğim arkadaşları sanalda buldum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asosyallik, kişinin sosyal çevresi ile yeterince ve kaliteli bir etkileşim içinde bulunamaması olarak tanımlanır. Asosyal kişiler çevreleri ile iletişimleri konusunda yetersizdir. Yakın çevre ve arkadaşlarıyla vakit geçirmek yerine, yalnızlığı tercih ederler. Asosyallikte kişi çevresi ile iletişim kurmakta çoğu zaman zorlanır, yeni ortamlara girmekten çekinir, utangaçlık hissi, karşı cinse karşı bir çekingenlik vardır.

Asosyallik bazen ‘bağlanma' sonucu da ortaya çıkabilir. Bu bağlanma, çoğu zaman bilgisayar ve internet kullanımına yöneliktir. Özellikle gençlerde görülen bu durum, bilgisayarın başında sürekli vakit geçirme, Online oyunlara yönelik bağımlılıklar sonucu oluşur. Sanal ortamda arkadaşlarıyla vakit geçiren, çoğu zaman saatlerce oyun oynayan ve ‘gerçek' hayattan kendisini soyutlayan kişilerde de asosyallik eğilimi görülür. (Az önce kendime asosyal teşhisi koydum)

 
Sözlük anlamı
  1. 1.
    toplumsal olmayan, toplumdışı.

  2. 2.
    (kişi için) insanlar arasına karışmaktan hoşlanmayan.
    İkiside benim tanımım. Yani bundan rahatsız olmak yerine böyle olduğunuz için mutlu olmanızı gerektiren durum.
    Bknz :
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.





 
İletişim becerisi gelişmemiş insandır bana göre. Gençlerde bu normaldir ama bunun aşılması şart. Derdini anlatamayan çok şey kaybeder. Sağlıklı ilişkisi olmaz. Sosyal hayatta yok gibi yaşar.
 
Asosyal sosyalleşemeyen, sosyal hayata giremeyen anlamına gelir. Asosyal olmak istiyorsanız olun isteme sebebiniz bundan zevk almaktır ama istemediğiniz halde asosyalseniz düzelmeniz gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı