Okulların yüzdelik dilimleri düşer mi yoksa artar mı?

Yükselmekle düşmek kavramlarında bir bug var. :D Sayı değeri olarak yüksek olan dilim, başarı değeri olarak düşük oluyor. Örneğin %5'e giren birinin %9'a girenden daha yüksek yapması gibi. Genel olarak yüzdelik dilimler (sayı değeri olarak) arttı. Benim puanım 425, yüzdeliğim %5,9. Geçen yıl aynı puan %3 küsüre denk gelmiş. Burada geçen seneye göre bu yıl birçok kişinin daha iyi yapması etkili. Yani esas etken puan değil, yüzdelik dilim yani sıralama. Okulların yüzdelik dilimlerinin değişeceğini sanmıyorum. Aşağı yukarı oynar yine az bir şey.
 
Yükselmekle düşmek kavramlarında bir bug var. :D Sayı değeri olarak yüksek olan dilim, başarı değeri olarak düşük oluyor. Örneğin %5'e giren birinin %9'a girenden daha yüksek yapması gibi. Genel olarak yüzdelik dilimler (sayı değeri olarak) arttı. Benim puanım 425, yüzdeliğim %5,9. Geçen yıl aynı puan %3 küsure denk gelmiş. Burada geçen seneye göre bu yıl birçok kişinin daha iyi yapması etkili. Yani esas etken puan değil, yüzdelik dilim yani sıralama. Okulların yüzdelik dilimlerinin değişeceğini sanmıyorum. Aşağı yukarı oynar yine az bir şey.

Benim yüzdelik dilim 6.95 çıktı istediğim okul geçen sene 4.51 ile almış gidemez miyim sizce?
 
Sağ olun hocam. Bir de çoğu kişi bazı hocalar ve çoğu öğrenci moralinizi bozmayın Türkçe fen zordu mat ortaydı geçen seneye göre neredeyse hiçbir şey değişmez aynı kalır diyorlardı 😀 gülesin geliyor :)
Anlamanın yolu var. Geçen senenin puanıyla hesap yapan bir siteye gir, yaz sonuçlarını. Bu senenin yüzdelik diliminden az çıkar kesinlikle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı