Sistem ve sıkıştırılmış bellek yüksek bellek kullanımı sorunu

eayhan

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2014
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, sorunum bilgisayarı uzun süre açık tutunca da oluyor ya da bazen oyun oynuyorum oyun oynarken yavaş yavaş kasmaya başlıyor en sonunda kilitlenecek derecede yavaşlıyor makine. Yeniden başlat deyince ya da bilgisayarı kapat deyince bilgisayar 5 - 10 dakika kapanamıyor. Tek çözüm ise reset atmak oluyor. Format atmak sorunuma çare olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

  • İşletim Sistemi Windows 10 Pro
  • Virüs programı Eset Smart Security
  • İşlemci i7 4790
  • Anakart Gigabyte Z97X Gaming 5
  • Ekran Kartı MSI GTX970 Gaming
  • Ram Corsair 8GB DDR3 1600 MHz
  • SSD Kinston Hyperx 240 GB
  • HDD1 WD Blue 1 TB
  • HDD2 Seagate Baracuda 2TB
  • Kasa Xigmatek Asgard 382 600 W PSU

KASMA.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar -> Sistem -> Bildirimler ve eylemler -> Windows ile ilgili ipuçlarını göster
Bu açıksa kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.
 
Ayarlar -> Sistem -> Bildirimler ve eylemler -> Windows ile ilgili ipuçlarını göster
Bu açıksa kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.
Dediğiniz ayarları bende uyguladım ancak sonuç değişmedi bilgisayara 5 dakika dokunmadığım zaman %32-35 işlemci %99-100 disk kullanımı göstermeye başlıyor. İşlemci çalışınca da otomatik olarak fan susmaz oluyor.
 
Bu ayarlardan sonra bende henüz sorun olmadı . Windows 10 un son büyük güncellemesi gelmeden önce böyle bir problemim yoktu. İşletim sisteminiz ve bilgisayar özelliklerini yazarsanız sorunla karşılaşıp sorunu çözen arkadaşlar bu konu başlığı altında cevap yazabilirler.. Teşekkür ederim.​

Ayarlar -> Sistem -> Bildirimler ve eylemler -> Windows ile ilgili ipuçlarını göster
Bu açıksa kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.

Bu ayarlardan sonra aynı sorun tekrar etti. Windows 7 ve Windows 8 de aynı problemleri yaşayanlar olmuş fakat problemi nasıl çözmüşler sonuçlarını paylaşmamışlar.

Farklı farklı programlarla bellek kullanımını kontrol ettim. Bellek kullanımı bilgisayar açıldıktan sonra bilgisayar kullanımına bağlı olarak sürekli artıyor ve en sonunda bilgisayar kitlenecek derecede yavaşlıyor. Sorunun sebebi hakkında bilgisi olanlardan acil yardım bekliyoruz .
 
Microsoft ve Ram firmaları bir masada otururlarsa ortaya ne çıkar ? İşte cevabı :D

Bu arada aynı sorun bende de var , sistem eskiden böyle değildi 1,5 yıl Windows 8.1 kullandım , boşta ram kullanımı kesinlikle 1,5 GB ın üzerini kolay kolay görmezdi , şimdi Windows 10 ile tamam eyvallah 1,5-1,6 ile başlıyor ama çok değil 1 dk bekledikten sonra görev yöneticisi ram kullanımını devamlı izlerken bir şey oluyor ! ram kullanımı saniyeler içinde hiç bir programı açmamışken 1,6/2,0/2,5/2,8/3,0/3,2 GB a kadar kendiliğinden artıyor yani bu normal boşta kullanımda harcanan belleğin hemen hemen kopyası oluşturuluyor anlamına geliyor , tüm bellekte tutulan verilerin bir yansıması var sistem açıldığında 1,5 ise 3,0 oluyor 1,3 ise 2,6 oluyor bu incelenmesi gereken çok ciddi bir şey.

Ha birde ! az önce Witcher 3 açtım takılıyordum , 1,8 GB bellek kullanıyor oyun bunda sorun yok ama boşta 3 GB dan fazla bellek duruyorken sistem ne mesajı gönderiyor ? "Bellek Yetersiz Windows bazı programları sonlandırmayı deneyecek falan filan" şaka gibi ya :D 8 GB belleğin neredeyse tek modülü boşta iken Windows tan yetersiz bellek hatası gelmesi nedir ya ? , Windows 10 dan eski sürümleri kullananlara neredeyse 2 yıldır Windows 10 Windows 10 diye neredeyse telefonla arayıp bildirme noktasına geldiler ee Windows 10 a geçince insanlar donanım,ram yetiştiremiyor bir yığın sorun yaşıyor ne bir güncelleme ne bir açıklama saklanan bir şey yoksa ben bir s.. bilmiyorum !
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı