İnternetten alınan 250 TL'lik top yarım saatte patlamasına rağmen iadesi kabul edilmedi

oylesine1i

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
895
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Olayı uzunca anlattım okumak istemiyorsanız son 2-3 cümleye bakın. Bundan yaklaşık 1 ay önce internetten şu topu aldım. Özellikle de ucuz top alıp 1 sene oynayacağıma pahalı alıp 2 sene oynarım daha iyi mantığıyla pahalı sayılabilecek bir top aldım. Kargom geldikten 1 hafta sonra okulun bahçesine gittim. Yerler taş fakat patlamasının bununla hiçbir alakası olamaz. Normal bir şekilde oynarken yaklaşık 30-40 dakika sonra topa vurduğumda patladı. Evet bildiğimiz normal bir şekilde vurduğumda patladı. İlk önce direkt iade talebi oluşturup içine de olayı anlattığımız bir not koyup satıcıya gönderdik. Satıcı iadeyi ürünün "yeniden satışa uygun olmaması" sebebiyle reddetti. Daha sonra Trendyol asistana yazdık ve bize iade etmeden önce onlara göndermemizi, eğer böyle yaparsak iade edilmesinin daha olası olduğunu söylediler. Biz de kargo gelir gelmez açmadan direkt tekrar trendyola gönderdik. Trendyol da yaklaşık 20 gün inceledikten sonra iadeyi aynı sebeple reddetti. Ben o topa kaliteli sanıp o kadar para vermişim. Ömrü yarım saat miydi? Benim bu ürünü iade etmem lazım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

1658347887882.jpeg
 
Dostum topta delik var. Delmişsin topu. Topa vurduğun için olmamış. Ayrıca verdiğin para da dolar karşılığı olarak 15 dolar. Çok da kalite beklememen lazımdı.
 
Top kendi kendine patlamış gibi durmuyor. Sağlam bir darbe almış öyle patlamış. Satıcı bu durumda haklı.
 
Top kendi kendine patlamamış, oynadığınız yerde bir şey batmış. Hiçbir yerinde hasar olmadan sadece havası falan inse kabul olurdu ancak bildiğin delmişsiniz topu. Dandik top bile olsa o top o kadar kolay hasar almaz.

Hocam evet aslında vurduğuma patlamadı. Kale direğini sıyırdığında patladı. Fakat sonuç olarak böyle bir şeyde bile patlayacaksa neden diğer bu kadar para verdim? Konuyu yazarken biraz sinirli olduğum için öyle yazdım. Düzeltme: Yani sivri bir yere batmadı. Çok hafif sivri olan bir yeri sıyırıp geçti. Zaten patlaktan önceki çizikten anlaşılıyor. Olayı arkadaşımla net bir şekilde gördük. Arkadaşım patladı dediğinde "bir şey olmamıştır sıyırdı geçti en fazla kaplaması yırtılmıştır" dedim. Yani mantıken patlaması için sebep yok.
 
Hocam evet aslında vurduğuma patlamadı. Kale direğini sıyırdığında patladı. Fakat sonuç olarak böyle bir şeyde bile patlayacaksa neden diğer bu kadar para verdim? Konuyu yazarken biraz sinirli olduğum için öyle yazdım.
Tamam da top yani bu profesyonel toplar bile patlıyor. Kaldı ki artık nereye geldiyse sağlam delik açılmış. Burda topluk birşey yok.

Şimdi iki tarafta kendince haklı. Sonuçta top için patlamama garantisi vermiyor. Sonuç berabere ama sen zararlı çıktın.
Aynen öyle adam sana öyle bir garanti vermemiş ki nerdeyse kimse vermez bunu yani.
 

Geri
Yukarı