Botaş doğal gaz alabilmek için 925 milyon euro kredi çekti

Gerçekten sizin gibi körlemesine muhalif insanları anlamıyorum.

Ne istiyorsunuz ne bekliyorsunuz belli değil. Botaş gaz stoklamasın ve kışın bir aksilik olursa bir ülke bize gaz vermiyorum derse ülkede üretim dursun stoklarımız boş kalsın millet parası olsa bile gaz alamasın soğuktan donsun falan mı istiyorsunuz?

Akıl var mantık var. O kredi ile gaz alıp stokluyorlar. Para çokemel ilişkisi gibi düşün. Kışın ne olur ne olmaz diye. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı! Sonra gazı sat parayı öde olacak durum.

Not: Botaş gaz almasa ve kışın gaz sıkıntısı çıksa yazacağınız şeyleri adım gibi biliyorum. Neden yazın almamışlar. Neden stoklamamışlar. Bakın gazsız kaldık.

Muhalif olmak demek her olayı körlemesine eleştirmek olmamalı. Azıcık mantık yürütseniz yetecek. Olayı anlayacaksınız zaten.

Not2: Olay o kadar önemsiz ki muhalif medya yayınlamadı bile neredeyse. Azıcık vizyon sahibi olan anlar zaten mantığı.

Bu alımı stoklamak için yapıyorsa BOTAŞ denilen devlet iştiraki. Bak devletin iştiraki diyorum sen özel sektör firması zannediyorsun; o zaman BOTAŞ bu krediyi ne amaçla aldığını, hangi faiz ile kullandığını, ne şekilde kullanacağını ve ödemelerini ne zaman ne şekilde yapacağını bu halka ilan etmek zorundadır.

Benim paramı böyle har vurup harman savuramaz.

Sizin devlet mantığınızda kol kırılır yen içinde kalır gibi ahlaksızca bir mantık var. Devlet halkına şeffaf olmalıdır. Ben yaptım oldu ile devlet yönetilmez. Bunu sizin mahallenize yıllardır anlatamadık. Anlamayacaksınız da.

Gazsız kalmadan önce gerekli önlemi Hazine'nin kendisi alır. Ama sizin mahalle ve biat ettiğiniz sistem halkın alım gücünü düşürdüğü için, hayat pahalılığını arşa dayadığı için ne hale geldiğimizi o kör gözünüz bile görüyor ama diliniz kilit olmuş durumda.
 
Ee gaz stoklanıyorsa biz o dönem neden gaz sıkıntısı çektik?

O dönem gaz stoklanmadığı için zaten gaz sıkıntısı çektik. Dolar o zaman birden yükselmişti. Ve yüksek kurdan doğalgaz stoklamak yerine elde ki stokları harcamışlar.
İran'dı sanırım boru hatlarında sorun var dedi kışın ortasında. Anlamsız bir nedenle gaz akışını kesti ve o dönem vatandaş zor durumda kalmasın diye üretim alanlarına gaz vermeyi kestiler kısa bir süre. Tekrar aynısı olmasın diye devlet önlem alıyor işte. Olay tamamen bu ama işi ucuz siyasete çekmeye çalışanlar var her zaman ki gibi.

Benim paramı böyle har vurup harman savuramaz.

Lütfen demagoji yapmayı bırakın artık. Ve azcık mantık çerçevesinde düşünerek üyelere karışmadan saldırmadan yorum yazmaya çalışın.

Her forumun sahibi gibi konuşma uslubundan da vazgeçin artık. Sen şuraya git şurda yaz burada yazma gibi.

Her konuyu ucuz siyasete alet etmeye çalışmayın artık. Beğenmiyorsan engelle geç senin amacın üzüm yemek değil çünkü bağcı arıyorsun sadece.
 
İran'dı sanırım boru hatlarında sorun var dedi kışın ortasında. Anlamsız bir nedenle gaz akışını kesti ve o dönem vatandaş zor durumda kalmasın diye üretim alanlarına gaz vermeyi kestiler kısa bir süre.
O dönem herhalde o gazın parasını ödemedikleri/ödeyemedikleri için gaz kesilmiş. Her şeyi başkasına yüklemekten biz halk olarak bıkmadık bir türlü.
 
O dönem herhalde o gazın parasını ödemedikleri/ödeyemedikleri için gaz kesilmiş. Her şeyi başkasına yüklemekten biz halk olarak bıkmadık bir türlü.

Tam açıklanamadı o durum.

Ben Suriye'de ki gelişmeler ile alakalı gibi anladım o zaman. Muhalif bazı isimler parayı ödememişik ondan kestiler gibi lanse etti ama devlet bizim borcumuz yok her şeyi ödedik demişti. İran tarafı bakım var demişti. Yok gaz akışı sıkıntılı demişti. 1-2 hafta boru bakımı olmaz orada ülkeler arası bir restleşme veya inatlaşma oldu gibi geldi bana.

İşte bu tarz sorunlar olmasın diye şimdiden gaz stokluyor BOTAŞ.
 
Kimseyi buradan kovmaya hakkınız yok, ayrıca partizan diye ilk lafı söyleyen siz oldunuz. Burda kendi fikirlerini söylüyor. Katılmak zorunda değilsiniz, bende katılmıyorum.

Adam üşenmiyor her konuya gelip neredeyse aynı basma kalıp cümleleri yazıyor ve ben partizan oluyorum. :) Kendisi tarafsızların da tarafsızı(!).

Boşuna demiyorum şu ülkeye kaliteli muhalifler lazım diye. İşte CHP'nin oy oranı yüzde 20 bandında geziyor. Muhalefete en büyük zararı şu tayfa veriyor haberleri yok.

Azcık eleştiriye farklı görüşe açık ol. Ama nerde. Körlemesine tek tip saldırı olacak küfür hakaret olacak. Başka pencereden bakan bir insan görmeye bir fikir duymaya bile tahammülleri yok. Üstüne forumun sahibi gibi konuşuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adam üşenmiyor her konuya gelip neredeyse aynı basma kalıp cümleleri yazıyor ve ben partizan oluyorum. :) Kendisi tarafsızların da tarafsızı(!).

Boşuna demiyorum şu ülkeye kaliteli muhalifler lazım diye. Şunlar yüzünden işte CHP'nin oy oranı yüzde 20 bandında geziyor. Muhalefete en büyük zararı şu tayfa veriyor haberleri yok.

Azıcık eleştiriye farklı görüşe açık ol. Ama nerede. Körlemesine tek tip saldırı olacak küfür hakaret olacak. Başka pencereden bakan bir insan görmeye bir fikir duymaya bile tahammülleri yok. Üstüne forumun sahibi gibi konuşuyor.

Adamın CHP'li olduğuna dair bir bilgi yok. Sende hemen CHP damgasını yapıştırdın adama.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı