/etc/resolv.conf olmasın o dosya?
Ne yaparken bu sorunla karşılaştınız?
resolvconf paketini kurmuş muydun? Kurmadıysan sudo apt-get install resolvconf ile paketi kurmayı dene. DNS ayarını değişmek istiyorsan /etc/dhcp/resolv.conf değil, /etc/resolvconf/resolv.conf.d/base bu dosyada nameserver <senin dns adres IP> şeklinde yazacaksın.hocam dns ayarlarını değiştirdim resolvconf paketinide kurdum ama dns adresi her yeniden başlattığımda sanal makineyi eski haline dönüyor@yunus1616resolvconfpaketini kurmuş muydun? Kurmadıysansudo apt-get install resolvconfile paketi kurmayı dene. DNS ayarını değişmek istiyorsan/etc/dhcp/resolv.confdeğil,/etc/resolvconf/resolv.conf.d/basebu dosyadanameserver <senin dns adres IP>şeklinde yazacaksın.
nano /etc/resolv.conf komutunu girip@yunus1616 DNS'i /etc/resolv.conf dosyasından mı değiştirdin?
/etc/resolvconf/resolv.conf.d/base buradan demin yaptığın işlemi gerçekleştir.erişim engellendi hatası veriyor hocam@yunus1616 oradan yapınca her yeniden başlatılmada siliniyor. Resolvconf paketini kurduysanız
/etc/resolvconf/resolv.conf.d/baseburadan demin yaptığın işlemi gerçekleştir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.