Dinamik IP ile statik IP arasındaki farklar nelerdir?

Normal bir kullanıcı için statik IP'nin bir faydası yoktur bence. Daha çok internet ile bir işi olup da kendi aygıtını dışarı açmak isteyen biri için faydaları olacaktır diye düşünüyorum. Mesela kendi bilgisayarına uzaktan erişim açarsın, ip'in sürekli değişmediği için bağlanman kolay olur.
Normal kullanıcı için Statik IP'nin yarardan çok zararı olacaktır, ip engellemelerinden kurtulamayacak bir ddos yeme durumunda ip'ni değiştiremeyeceksin.
Dinamik IP'nin ise normal kullanımı etkileyecek bir dezavantajı yok yukarıda dediğime istinaden IP'nin sabit olup sürekli değişmemesi gereken bir iş yapmıyorsan.

192.168.x.x bu statik İp herkesin Statik İp genelde bu şekilde başlar ama sonu farklıdır ve değişmez. Diğerini arkadaş açıklamış.

Bu Local IP WAN'a bunla çıkmıyorsun. Arkadaşın sorduğu soruyla bunun alakası yok.
 
Statik IP günlük kullanıcının pek işine yaramaz. Sabit IP olduğu için ekstra güvenlik önlemi almak gerekebilir. Dinamik günlük kişiler için daha iyidir.
Aslında bunlara net avantaj veya dezavataj diyemeyiz, kime ne lazımsa onu kullanıyor işte. Kıyası belli bir konu üzerinden yapabiliriz. Günlük kullanım konusu için de dinamik yeterli ve daha güvenli.
 

Geri
Yukarı